Fotografija na kojoj je novi premijer Kanade Justin Trudeau s gej zastupnikom u parlamentu i njegovom obitelji postala je pravi hit na društvenim mrežama i još jedan pokazatelj kako ovaj premijer otvoreno podržava LGBT zajednicu.

Na fotografiji, koja je na Facebooku podijeljena više od 3.000 puta, kanadski premijer pozira s gej parlamentarnim zastupnikom Scottom Brisonom i njegovom obitelji, a među brojnim komentarima jedan je aktivist za LGBT prava napisao: "Rijetke zemlje na svijetu pokazuju takvu otvorenost". Trudeau ovom fotografijom pokazuje kako će njegova vlada biti puno naprednija i otvorenija i prema LGBT pitanjima, piše Pink News.

43-godišnji liberal Justin Trudeau, kojeg mediji nazivaju i "najzgodnijim premijerom na svijetu", na izborima je pobijedio konzervativca Stephena Harpera, a proteklog je tjedna oduševio i predstavljanjem prvog rodno ravnopravnog kabineta u povijesti Kanade, što je bilo jedno od njegovih izbornih obećanja.

Od ukupno 30 članova vlade, 15 ministarskih mjesta zauzele su žene. Većina članova i članica kanadske vlade ima između 35 i 50 godina, a premijer je rekao da je imenovao kabinet koji "izgleda kao Kanada". Na pitanje zašto je postavio rodno ravnopravnu vladu Trudeau je tek kratko i jasno odgovorio: "Zato jer je 2015. godina".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.