Cartoon Network UK cenzurirao je lezbijsku scenu u popularnom crtiću Steven Universe kako bi se "djeca i roditelji osjećali ugodnije".

U jednoj epizodi dva lika iz tog popularnog crtića, Pearl i Rose Quartz, romantično plešu za vrijeme glazbene scene, a u britanskoj verziji ta je scena izmijenjena na način da se umjesto njihovog plesa prikazuje drugi lik iz crtića, piše Washington Blade.

Autori crtića Steven Universe su već ranije potvrdili kako su jedne od glavnih protagonistica lezbijski par, što je prava rijetkost u programima za djecu, a i mi smo već pisali kako je to prvi takav crtić na Cartoon Networku. Predstavnik te televizijske mreže u priopćenju je istaknuo kako je uklanjanje scene plesa sasvim opravdano:

"Cartoon Network u Europi često prikazuje izmjenjenu verziju američkog originalnog programa. Američki sustav emitiranja programa zahtijeva posebne oznake kojima se rangiraju emisije, a u ovom slučaju to je PG (parental guidance necessary), oznaka koja zahtijeva gledanje programa uz roditeljski nadzor. Za emitiranje programa u Ujedinjenom Kraljevstvu moramo osigurati da su čitavo vrijeme svi programi prikladni za djecu svih dobi. Mišljenja smo kako je ova neznatno uređena verzija prikladnija za britansku djecu i njihove roditelje". 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.