Britanska obavještajna služba MI5 u utorak je proglašena najboljim poslodavcem u Velikoj Britaniji kada se radi o poštivanju prava LGBT osoba.

Nacionalna služba za kontrašpijunažu i unutarnju sigurnost došla je na čelo ljestvice koju izrađuje Stonewall, udruga za zaštitu prava LGBT osoba. MI5, koji je prošle godine bio na sedmom mjestu, nalazi se ispred oko 400 drugih britanskih poslodavaca.

"Različitost je ključna za MI5, jer ovisimo o znanjima najtalentiranijih osoba, bez obzira na njihovo spolno usmjerenje. Stonewallova ljestvica je veliko priznanje za stalni napredak koji smo postigli tijekom posljednjih godina zapošljavajući najtalentiranije ljude", rekao je direktor službe Andrew Parker.

Ruth Hunt koja vodi Stonewall rekla je kako organizacije koje vode brigu o pravima LGBT osoba ne samo da poboljšavaju njihov život već zapošljavajući ih imaju i velike koristi u svojim aktivnostima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.