Prvi potezi nove Vlade koji su naznačili "novu nacionalnu paradigmu" kulturne i medijske politike predstavljaju ozbiljan napad na profesionalno novinarstvo, medijski pluralizam i ljudska prava, a upravo će o tome biti riječ na javnoj tribini koju organizira Mreža emancipacije E-net i inicijativa neprofitnih medija.

Neutemeljeno ukidanje stručnog povjerenstva za neprofitne medije u Ministarstvu kulture i najava ukidanja inače premalog sufinanciranja novinarskog rada pritom se pokušavaju prikazati kao reakcija kontroverznog ministra na "kontroverznost" kritičkog i istraživačkog novinarstva.

Tribina na kojoj će, uz ostale, govoriti novinari i novinarke iz neprofitnih medija, ponudit će analizu dosadašnjih postupaka Vlade te priliku da se iznesu činjenice o javnim potporama medijima u Hrvatskoj.

Uvodno govore: Veronika Rešković (Forum), Ana Brakus (Libela), Mašenjka Bačić (Stav), Luka Ostojić (Booksa), Andrea Milat (Bilten), Mislav Žitko (Filozofski fakultet), Tonči Kursar (Fakultet političkih znanosti) i Ivica Đikić (Novosti).

Tribina će se održati u velikoj dvorani HND-a (prvi kat), u utorak, 9. veljače 2016., u 11:00.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.