Mattel je predstavio novu Barbie koja je napravljena po uzoru na američku nogometnu zvijezdu, lezbijku Abby Wambach, koja je poručila kako je to "dokaz kako doista napredujemo". Ovo je ujedno i prvi put da je ta popularna lutka napravljena po uzoru na neku slavnu LGBT osobu.

Ako ste mislili kako su sve lutke Barbie iste, nova Barbie iz Matella, koja je rađena prema liku popularne američke nogometašice Abby Wambach ruši te stereotipe i pokazuje djevojčicama i dječacima kako ženski uzori ne dolaze iz istog kalupa, piše Gay Star News.

Wambach je dvostruka osvajačica zlatne Olimpijske medalje i šampionka FIFA-inog Svjetskog prvenstva u nogometu za žene, te nositeljica brojnih titula najbolje sportašice, a prošle godine je objavila kako odlazi u mirovinu.

Wambach Barbie prva lutka prema liku neke poznate LGBT osobe 

Mattel je predstavio novu Wambach Barbie lutku na godišnjem skupu utjecajnih poslovnih osoba i neprofitnih organizacija, Makers Conference, na kojem se raspravljalo o ženama lidericama.

"I sama sam se odrastajući igrala s Barbikama i mislim kako je ovo snažna poruka, dokazuje kako smo doista napredovali. Ako vaša lutka baš ne izgleda onako kako se osjećate sad imate i drugačiju opciju", poručila je tom prigodom Abby Wambach, koja se 2013. vjenčala s partnericom Sarah Huffman, također profesionalnom nogometašicom.

Iako je ranije već predstavljena lutka prema liku Rosie O’Donnell u vrijeme vrhunca njezine slave, to je bilo prije nego li se O’Donnell autala, pa je ovo prvi put da je Mattel napravio Barbie prema liku neke poznate LGBT osobe. 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

0 # spykey_boy 2016-02-09 22:03
cool
Odgovori | Report to administrator

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.