Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio je u Saboru kako će se naknade u vrijednosti od tisuću eura za svako novorođenče vjerojatno isplaćivati od 1. rujna ali "na taj način da tu reformu osjete oni koji su zaslužili a ne oni koji su potrebiti i siromašni".

Prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko, je tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, na kojemu premijer Tihomir Orešković i članovi Vlade prvi put odgovaraju na pitanja zastupnika, kazao kako će naknade u vrijednosti od tisuću eura za svako novorođenče vjerojatno isplaćivati od 1. rujna uz doista teško objašnjivu napomenu kako će to "osjetiti oni koji su zaslužili a ne oni koji su potrebiti i siromašni".

"Obećali smo tisuću eura po novorođenom djetetu, da to je istina. Osigurali smo i 100 milijuna kuna sredstava za to, prema tome od 1. 09. će to vjerojatno krenuti, moramo donijeti adekvatni zakon. Prema tome doista Vlada je socijalno osjetljiva i vjerujte reformska Vlada jest, da, ali na taj način da tu reformu osjete oni koji su zaslužili a ne oni koji su potrebiti i siromašni", izjavio je Karamarko.

Pitanje o obećanoj naknadi za novorođenčad postavio je SDP-ov Domagoj Hajduković, koji je ustvrdio kako je mjera najavljena u izbornoj kampanji "postala opća sprdnja na društvenim mrežama", jer se naknade ne isplaćuju.

;

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.