Dva muška kraljevska pingvina koji nisu pokazivali nikakav interes za razmnožavanjem sa ženkama, već su ustrajali na međusobnoj ljubavi, prebačeni su iz berlinskog u zoološki vrt u Hamburgu, gdje će u miru moći zajedno provesti život i to u društvu drugih gej pingvinskih parova.

"Oni su gej, koliko nam je poznato. Nikad se nisu parili sa ženkama već isključivo jedan s drugim", izjavila je Christiane Reiss, glasnogovornica berlinskog ZOO vrta, piše The Local.

Kraljevski pingvini, Stan i Olli stigli su u Berlin zahvaljujući europskom programu razmjene životinja kako bi osigurali uspješnu budućnost te vrste i obogatili zoološki vrt novim bebama pingvinima.

No kako se svojom istospolnom vezom nisu uklopili u politiku održivog razmnožavanja berlinskih zoologa, koji ih ipak nisu željeli razdvojiti, Stan i Olli svoj su novi dom pronašli u Hamburgu, jer tamošnji ZOO vrt ima drugačiju filozofiju.

Pridružili se drugim gej pingvinima u zoološkom vrtu u Hamburgu

Privikavaju se na svoj novi život koji sad provode isključivo u društvu drugih muških pingvina, uključujući još jedan gej par, starosjedioce Juana i Carlosa, i slobodno mogu biti to što jesu.

"Sad ih zovemo Kalle i Grobi", otkriva Dave Nelde koji se za njih brine u hamburškom ZOO vrtu.

Priča o ovom gej paru pingvina prepoznata je i kao simbol borbe za prava istospolnih parova u Njemačkoj, gdje još uvijek nije priznata bračna jednakost, a prava na usvajanje djece su vrlo ograničena. Međutim, još 2009. jedan je drugi gej par pingvina također pomaknuo granice nakon što su u zoološkom vrtu u Bremerhavenu "usvojili" jaje koje je odbacio heteroseksualni par pingvina i zajedno se skrbili kako bi se iz njega izleglo mladunče.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.