Thelma i Louise kraljevske su pingvinke koje žive u akvariju Kelly Tarlton's Sea Life u Aucklandu, a zajedno su osam godina. Na naslovnice su već dospjele prošle godine kad su "posvojile" mladunče druge pingvinke koju je napustio partner pa nije mogla skrbiti o njemu, a sad čekaju vlastito.

Naime, kako javlja Newshub, nedavno su čuvari otkrili da je Thelma snijela jaje. Čuvarica u akvariju Laura Seaman Newshubu je rekla kako pingvinski par uživa u toj novosti te da je to dobro i za njihov odnos.

Kraljevski pingvini obično sjede na jajetu dok se mladunče ne izlegne, a pritom im nije važno čini li to muški, ženski, ili raznospolni par pingvina – najbitnije im je da imaju partnera s kojim se mogu izmjenjivati u čuvanju jajeta.

Louise je spremno prihvatila jaje koje čuva kao da je njezino.

Ipak, ono što se ne zna jest je li jaje oplođeno i s kojim se pingvinom Thelma parila, a to će se doznati početkom sljedeće godine. Za razliku od nekih drugih ptičjih vrsta, kraljevski pingvini nesu oplođena jaja nakon parenja, a ne obrnuto.

Thelma i Louise nisu neobične samo zbog navedenog, već i zbog toga što im je 25 godina, dok očekivani životni vijek kraljevskih pingvina iznosi 15-20 godina. Druga je neobičnost njihova duga veza – iako su kraljevski pingvini monogamni tijekom sezone parenja, sljedeću godinu najčešće traže nove partnere.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.