Thelma i Louise kraljevske su pingvinke koje žive u akvariju Kelly Tarlton's Sea Life u Aucklandu, a zajedno su osam godina. Na naslovnice su već dospjele prošle godine kad su "posvojile" mladunče druge pingvinke koju je napustio partner pa nije mogla skrbiti o njemu, a sad čekaju vlastito.

Naime, kako javlja Newshub, nedavno su čuvari otkrili da je Thelma snijela jaje. Čuvarica u akvariju Laura Seaman Newshubu je rekla kako pingvinski par uživa u toj novosti te da je to dobro i za njihov odnos.

Kraljevski pingvini obično sjede na jajetu dok se mladunče ne izlegne, a pritom im nije važno čini li to muški, ženski, ili raznospolni par pingvina – najbitnije im je da imaju partnera s kojim se mogu izmjenjivati u čuvanju jajeta.

Louise je spremno prihvatila jaje koje čuva kao da je njezino.

Ipak, ono što se ne zna jest je li jaje oplođeno i s kojim se pingvinom Thelma parila, a to će se doznati početkom sljedeće godine. Za razliku od nekih drugih ptičjih vrsta, kraljevski pingvini nesu oplođena jaja nakon parenja, a ne obrnuto.

Thelma i Louise nisu neobične samo zbog navedenog, već i zbog toga što im je 25 godina, dok očekivani životni vijek kraljevskih pingvina iznosi 15-20 godina. Druga je neobičnost njihova duga veza – iako su kraljevski pingvini monogamni tijekom sezone parenja, sljedeću godinu najčešće traže nove partnere.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam