Foto: arhiva

Gej pingvini ponovno privlače pažnju medija. Najnoviji među parovima su Jumbs i Kermit, par iz zoološkog vrta u Kentu koji je usvojio odbačenu bebu pingvinke i pingvina.

Čuvari za gej par roditelja kažu da su dosad najbolji roditelji među pingvinima koje su imali. Humboldtovi pingvini, zaljubljeni par Jumbs i Kermit, prihvatili su jaje na čuvanje nakon što ga je majka Isobela ostavila krenuvši u potragu za hranom. To je već drugo jaje koje je dobio ovaj gej par, a mali se pingvin izlegao 12. travnja.

Kako javlja tportal, glasnogovornik Wingham Wildlife Parka rekao je da beba odlično napreduje i da će uskoro dobiti ime te da su optimistični oko daljnjeg razvoja. Muški par pingvina zaljubio se 2012., nakon što su obojica napustila svoje dotadašnje ženke. Isobel pak svake godine liježe jaja sa svojim partnerom Hurricaneom, no ove godine mužjak je odbio brinuti se o inkubaciji jaja.

Homoseksualnost uobičajena među životinjama

U svibnju 2012. istospolni par pingvina, Inca i Rayas, prihvatio je odbačenu bebu u Faunia Parku u Madridu.

Domaći ovnovi su statistički najbrojniji među sisavcima koji će formirati istospolnu vezu, s osam posto ovnova koji se vežu s mužjacima. I delfini su poznati po gej vezama među mužjacima, a koje traju i po 17 godina.

Homoseksualni australski crni labudovi često formiraju "trojac" s dva mužjaka i ženkom, što je dovelo do puno uspješnijih rezultata parenja.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.