Foto: YouTube
Nakon Izraela, Njemačke, SAD-a i Engleske, i Irska je dobila svoj par pingvinki koje zadivljuju i uveseljavaju posjetitelje parka Dingle Oceanworld Aquarium zajedničkom šetnjom i sakupljanjem materijala za gnijezdo.

Zaposlenici parka primijetili su da pingivnke Penelope i Missy, pripadnice kolonije žutonogih pingvina, pokazuju znakove međusobnog udvaranja i parenja. "Ovo nije neobična pojava, ali je prvi put da u svom parku imamo jedan par pingvinki", kazala je čuvarka pingvina Kate Hall za Irish Examiner, koja je zaključila da su Penelope i Missy "u vezi" jer su se međusobno udvarale. "Kad se udvaraju jedni drugima, pingvini se klanjaju, što su njih dvije i radile", objašnjava Hall.

U sezoni parenja pingivini odabiru svog partnera za cijeli život i stvaraju vezu koja traje zauvijek. Pingvinke nisu iznimka u svojoj vrsti. Jedan njemački zoološki vrt dom je gej paru pingvina koje su zaposlenici nazvali Z i Vilepunkt; izraelski pingvinkama Suki i Chupchikoni; njujorški paru Roy i Silo te londonski pingvinima Daleyju i Michaelu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.