www.stream-xnxx-porn.com

Zastupnici nekoliko stranaka desnog centra i centra u četvrtak su, dan nakon što je parlament izglasao zakon o civilnom partnerstvu osoba istog spola u Italiji, počeli protuofenzivu najavivši referendum za ukidanje zakona. Demokrati poručuju da bi im se to moglo vratiti poput bumeranga i otvoriti put punoj jednakosti.

"Nismo se mogli izjasniti u parlamentu, ni izglasati jedan jedini amandman. Vrijeme je da ulica i narod dobiju riječ", objasnila je zastupnica desnog centra Idea Eugenia Rocella.

Za plan da se raspiše referendum kojim bi se poništio zakon kojim je Italija konačno pravno zaštitila i priznala istospolne zajednice,treba okupiti pet regionalnih vijeća ili 500.000 potpisa za dobivanje pristanka Vrhovnog i Ustavnog suda, te osigurati kvotu od više od 50 posto sudionika na dan glasanja.

Referendum kao bumerang i otvaranje puta punoj jednakosti

"Nadam se da će referendum biti održan, jer ćemo pobijediti i utrti put za punu jednakost", rekla je Monica Cirinna, demokratska senatorica.

Cirinna se nada da bi referendum mogao kao bumerang pogoditi njegove pokretače i omogućiti da paralment u konačnici prihvati prošireni zakon koji bi istospolnim zajednicama omogućio posvojenje djece, što zakon prihvaćen u srijedu ne dopušta.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.