www.stream-xnxx-porn.com

Općinski građanski sud u Zagrebu u nepravomoćnoj presudi od 7. srpnja ove godine presudio je da udruga U ime obitelji Reneu Bitorajcu mora isplatiti novčanu odštetu uvećanu za sudske troškove, zbog tekstova objavljenih na portalu narod.hr u kojima se iznose neistine te su maliciozni i uvredljvi.

Podsjetimo, priča počinje u svibnju prošle godine kad se glumac Rene Bitorajac, poznat i kao reklamno lice Ožujskog piva, našao na meti desničara zbog satirične obrade pjesme "The Sound of Silence" koju je napravio za svoju radijsku emisiju i preimenovao u "Mi Hrvati". Pojedinci su zbog toga zatražili od Zagrebačke pivovare da s Bitorajcem prekinu suradnju, no pivovara je to odbila učiniti.

Osim toga, Bitorajac je postao i temom emisije "Bujica" Velimira Bujanca koji je objavio njegovu kućnu adresu na kojoj živi sa suprugom i dvoje malodobne djece, kazavši kako ga je "naslijedio od roditelja" te seciravši njegovo obiteljsko stablo, sve do bake i djeda.

Navodilo se i kako je 1945. godine zgrada u kojoj živi Bitorajac "pripadala hrvatskim časnicima, a nakon rata u nju su uselili Oznaši i istaknuti partizani. Bitorajčeva baka bila je rođaka zloglasnog jugoslavenskog admirala Branka Mamule i Titova kuharica, a djed istaknuti partizan i komandant kasarne JNA".

Cilj tuženika očito je stvoriti neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje za tužitelja i njegovu obitelj

Vijest je prenio portal udruge U ime obitelji narod.hr, i to pod naslovom "Razotkriven Rene Bitorajac: Unuk partizanskih glavešina kojemu su Grad Zagreb i Ministar kulture uskratili novac za njegov ‘kulturni projekt’" (7. svibnja 2016.). Tekst je u međuvremenu uklonjen, no možete ga pročitati ovdje.

Dan poslije na istom portalu osvanuo je tekst pod naslovom "Još jedno razotkrivanje Bitorajac za ilustraciju hrvatskog "primitivizma" rabio snimke i fotografije poljskih, grčkih i ruskih huligana". Mjesec dana po objavi na zahtjev Bitorajčevog odvjetnika narod.hr objavio je demantij tekstova, no on je već bio podnio tužbu.

Oba su teksta bila predmetom tužbe, a Sud je ocijenio kako, među ostalim, obiluju neistinama, zlonamjernim konstrukcijama, uvredama i klevetama tužitelja i njegove obitelji, a kaže se i kako su iznesene uvrede i klevete u spornim tekstovima u javnom prostoru formirale platformu za daljnje uvrede tužitelja u svakodnevnom životu, pogotovo po internetskim portalima i raznim društvenim mrežama, "a što je očito bio i cilj tuženika da stvori i održava neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje za tužitelja i njegovu obitelj".

Udruga U ime obitelji stoga je dužna Reneu Bitorajcu platiti odštetu u iznosu od 75.000 kn kao i nadoknaditi mu sudske troškove u iznosu od 8.450 kn.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.