Foto: YTLGBT zajednica vrlo je važan dio baze obožavatelja Eurosonga, a kako bi joj se odalo priznanje, ovogodišnji domaćin Malmö odlučio je ispred Malmö Arene postaviti rozi tepih po kojem će koračati svi obožavatelji i natjecatelji.

Nakon prošlogodišnje 'euforične' pobjede Loreen, Švedska je po peti put dobila čast organizirati europsko glazbeno natjecanje. Poznavajući većinski sastav publike, grad domaćin potrudit će se da se LGBT obožavatelji osjećaju i više nego dobrodošli.

Malmö u svojoj ponudi već sada nudi nekoliko atrakacija za LGBT posjetitelje, a u dva tjedna trajanja ove manifestacije ponudu će obogatiti tematskim događajima i pojačanim smještajnim kapacitetima.

U slučaju da se odlučite na put u Malmö, donosimo vam nekoliko prijedloga za još zabavniji i opušteniji boravak.

Wonk

Wonk je jedan od najpopularnijih gradskih gej klubova, a u razdoblju od 11. do 18. svibnja posjetiteljima će nuditi tematske tulume u omiljenom gradskom parku. Svaku će večer nastupati različiti izvođači, među kojima i prošlogodišnja pobjednica Loreen, te Charlotte Perrelli, Alcazar i Martin Rolinski.

Cabaret Moulin

Opisujući se kao „najbolji drag show u Švedskoj“, Cabaret Moulin jednom mjesečno postaje središtem LGBT kulture. U sklopu Eurosonga, 17. svibnja organizirat će poseban događaj na temu glazbenog natjecanja, koji se najavljuje kao „večer puna veselja, neozbiljnosti i zabave“.

Chez Madame

Ako vam tulumarenje postane prenaporno, onda bi vam sljedeća stanica trebala biti gay-friendly eko-kafić Chez Madame koji se nalazi u samom centru grada. Ovdje će vas poslužiti isključivo organski pripremljenim proizvodima, s naglaskom na vegetarijansku i vegansku kuhinju.

Moccasin Mat & Vin

Još jedno gay-friendly mjesto, no ovoga puta restoran i bar koji nudi kombinaciju uobičajene hrane i luksuznih koktela. Vlasnici žele biti što prisniji svojim gostima pa su pokrenuli i Facebook stranicu na kojoj svakodnevno ažuriraju dnevnu ponudu.

Bee Kök & Bar

Nakon što svoja vrata svečano otvori 25. travnja, Bee Kök & Bar će postati najnovija gradska gej destinacija. Novo 'it' mjesto opisuje se kao straight-friendly restoran, izvrsne hrane i jedinstvene atmosfere. Prelijepo vanjsko okruženje privući će svakoga tko se nađe u njegovoj blizini.

Euroclub and Euro Fan Café

Euroclub je službeno mjesto za tulume u vrijeme trajanaj Eurosonga, na kojem se obožavatelji, natjecatelji i akreditirani novinari mogu opustiti i zabavljati do ranih jutarnjih sati. Klub je ujedno i mjesto na kojem će brojne delegacije organizirati nacionalne tulume, otvorene za sve zainteresirane.

Euro Fan Café je središnje mjesto na kojem se okupljaju obožavatelji kako bi se opustili nakon natjecateljskog dijela Eurosonga i prognozirali pobjednike.

Podsjetimo da se ovogodišnji Eurosong održava 14., 16. i 18. svibnja, u Malmö Areni.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.