Foto: Screenshot

Kaže se da male geste mogu, u pravim okolnostima, mnogo toga promijeniti. Koncerti sa sladunjavom pop glazbom Rickya Martina nisu baš mjesta koja se daju povezati s kakvim bitnim aktivističkim gestama, no pjevač je veoma efektno, valja priznati, uspio dokazati suprotno ovog vikenda.

Naime, Ricky Martin je tijekom koncertu u Rabatu u Maroku naizgled tek sitno prilagodio riječi svog poznatog sentiša "She's all I ever had". U drugom dijelu pjesme originalnu zamjenicu "she" zamijenio je  muškim rodom, "he", te pjesmu zaključio stihovima "He's all I ever need". Kako izvještavaju mediji, u jednom je trenutku primijetio i duginu zastavu u publici što je pozdravio riječima: "Kakva divna dugina zastava tamo".

Gesta je tim odvažnija što je homoseksualnost u Maroku i dalje kriminalizirana, a prijestupnici riskiraju kaznu od šest mjeseci do tri godine zatvora.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.