Ovo je doista njezina godina. Američka glumica, televizijska zvijezda i LGBT aktivistica Laverne Cox, najpoznatija po ulozi Sophie Burset u TV-uspješnici Orange Is the New Black proglašena je Ženom godine po izboru magazina Glamour.

“Kad upoznajemo ljude kao ljude, u vodu padaju sve zablude koje smo možda imali o onima koji su drugačiji od nas, upravo to utjelovljuje i moja uloga u Orange is the New Black, otkrila je Cox Glamouru.

''Ova je godina doista značajna za mene, čak povijesna u nekim stvarima, ali taj je trenutak puno veći od mene same. Ljudi mi govore kako ih je upravo moj lik iz serije ohrabrio da naglas kažu: To sam prava/pravi ja i mogu biti uspješna i kao transrodna osoba'', dodala je Cox.

Foto: Glamour

Ona tako ovom titulom koju Glamour dodjeljuje najutjecajnijim ženama samo nastavlja doista uspješnu godinu - kao prva transrodna osoba zablistala je na lipanjskoj naslovnici magazina Time, a imala je i čast biti prva transrodna glumica u povijesti nominirana za nagradu Emmy.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.