Ovog su tjedna objavljene nominacije za 26. po redu godišnju medijsku nagradu GLAAD. Među nominiranima su tako i britanski pjevač Sam Smith, povijesni triler ''Igra oponašanja" i hit TV-serije "Transparent", ''Igra prijestolja'' i "Narančasta je nova crna".

Kako javlja NY Daily News, za nagradu GLAAD ukupno su objavljene 144 nominacije, a nagrade će biti dodijeljene na svečanostima u Los Angelesu (21. ožujka) i u New Yorku (9. svibnja).

Prigodom objave nominacija ta je organizacija za zaštitu prava lezbijki, gej, biseksualnih i trans* osoba objavila kako se u medijima poboljšao prikaz LGBT zajednice.

"Bila je to dobra godina za LGBT medijsko predstavljanje, posebno na televiziji i za trans* zajednicu'', rekao je Nick Adams, direktor komunikacija i posebnih projekata u GLAAD-u.


Film "Normalno srce" redatelja Ryana Murphyja temelji se na istoimenoj kazališnoj predstavi Larryja Kramera iz 1985.

Za najbolje filmove su nominirani ''Igra oponašanja'' o Alanu Turingu, priča o gej braku "Love is Strange", britanska komedija/drama "Pride", film o blizancima "The Skeleton Twins" i komedija Melisse McCarthy "Tammy". U kategoriji umjetnika su pjevač Sam Smith, kantautorica Mary Lambert, folk-pjevačica Mary Gauthier, reper Angel Haze i punk-rock grupa Against Me!.


U filmu "Love is strange" glavne uloge tumače Alfred Molina i John Lithgow

U kategoriji humorističnih i dramskih serija su "Moderna obitelj", "Brooklyn Nine-Nine", "Faking It", "Glee", "Looking", "Orange is The New Black", "Please Like Me", "Sirens", "Transparent" i "Vicious".

U kategoriji najbolje dramske serije nominirani su "Shameless", "Uvod u anatomiju", "How to Get Away with Murder", "Slatke male lažljivice", "The Fosters" i "Igra prijestolja''. U toj se kategoriji za nagradu natječu i "Masters of Sex", "Orphan Black", "Posljednji tango u Halifaxu" i "Degrassi".


Seriju "Posljednji tango u Halifaxu" prikazivao je i HTV nedjeljom poslijepodne

U kategoriji za najbolji TV film/mini-seriju nominiran je samo film "Normalno srce", koji govori o ranim danima krize HIV-a i AIDS-a u New Yorku.

Za najbolji dokumentarac nominirani su "The Case Against 8", u kojem je riječ o slučaju s Vrhovnog suda koji je donio prekretnicu u zabrani istospolnog braka u Kaliforniji, "True Trans with Laura Jan Grace", i "To Russia With Love", o Olimpijskim igrama u Sočiju i ruskoj LGBT zajednici.

Za nagradu u toj kategoriji natječu se i "Laverne Cox Presents: The T Word", dokumentarac koji prati živote sedmero mladih trans* osoba i "L Word Mississippi: Hate the Sin", o životu lezbijke u toj državi na američkome Jugu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.