Nedavno je pokrenuta animirana web serija koja na nekonvencionalan način istražuje i govori o temama bitnim za LGBTQ tinejdžere, a prva je epizoda prikazana 26. siječnja.

Filmaš, ilustrator i aktivist Robert-Carnilius autor je serijala McTucky Fried High, koji u pet epizoda progovara o temama poput autanja i zlostavljanja na inovativan način – koristeći animiranu hranu kao glavne zvijezde tog serijala.

U razgovoru za Huffington Post, Robert-Carnilius otkriva kako je McTucky Fried High animirana humoristična serija "koja kroz priče animiranih teen likova poput hot-doga, sladoleda, krumpira i drugih govori o seksualnosti, spolnom identitetu i događanjima u srednjoj školi".

Autor kaže kako će se, za razliku od likova u drugim crtićima koji čitavo vrijeme ostaju isti, njegovi likovi iz McTucky Fried High razvijati, mijenjati i učiti: "Svaka se epizoda fokusira na jedan lik kako bi se naglasila tema o kojoj govorimo. Nadam se kako ćemo na taj način kroz malo drugačiji kontekst progovoriti o bitnim stvarima", kaže Robert-Carnilius.

Ističe kako je od velike važnosti da se LGBTQ tinejdžerima pruže i ovakvi drugačiji medijski sadržaji, kojih je na tržištu još uvijek premalo.

"Mislim da su serije poput ove bitne ne samo za LGBTQ tinejdžere nego i za njihove roditelje i nastavnike koji se na zabavan način mogu upoznati s problemima s kojima se ti mladi ljudi suočavaju. To im može olakšati komunikaciju i pružiti im veće razumijevanje", smatra autor.

Robert-Carnilius se nada kako će i njegov animirani serijal doprinijeti još boljem razumijevanju i doživljaju LGBTQ zajednice. "Nadam se kako će se gledatelji uz humor, animaciju, likove i samu priču ohrabriti da budu to što jesu te da će ih serija nadahnuti da se uvijek bore za jednakost i pravdu", poručuje autor ovog jedinstvenog serijala.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.