Comedy club Studio Smijeha pod idejnim i kreativnim vodstvom Marine Orsag organizira malu žensku turneju po Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i BiH, a tijekom ožujka i travnja planiraju obići 19 gradova u regiji. Turneja pod nazivom Femme Frontal je projekt stand-up komičarki Marine Orsag, Mirande Lončar te Jelene Radanović.

Marina Orsag, najiskusnija stand-up komičarka na Balkanu, u svojoj desetogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 1700 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu, uživajući u svakom smijehu publike jer osjećaj kad nasmiješ ljude je, kako kaže, jedan od najljepših na svijetu.

"Kako volim raditi s Jelenom i Mirandom, a već godinama redovito slušamo da smo u muškom poslu i da to nije za nas, da žene ne mogu biti duhovite, odlučila sam pokrenuti ovu priču, a cure su u sekundi pristale. Odlučile smo udružiti snage, uzeti mikrofon u ruke i dokazati svima na ovoj maloj turneji da možemo svojim humorom i više nego parirati bilo kojem kolegi", otkrila nam je Marina razloge pokretanja ovog projekta.

Marina Orsag

Marina Orsag

Poboljšanje međususjedskih odnosa i podizanje svijesti o feminizmu

Jelena Radanović je, kako se predstavila, divna mlada dama koja pripreme za veliko spremanje stana počinje tako što ode do katastra i traži nacrt jer ne vidi zidove od kaosa. Nakon useljenja u novi stan, mjesecima nije raspakirala kutije, tvrdeći svojim prijateljima da je to ustvari jedan umjetnički performans koji dokazuje kako smo robovi suvremenog konzumerističkog društva i kako možemo živjeti i bez gomile stvari. Da, Jelena poznaje stručnu terminologiju i ne plaši se upotrijebiti je kada je suoče s realnošću njezine lijenosti.

Miranda Lončar je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema niđe ni za lijeka.

Odnedavna su ove tri žene i Ambasadorice World Wildlife Fund Adria (WWF Adria) za 2015., pa će samim time promovirati i Earth Hour i SOS za Jadran.

Miranda Lončar

Miranda Lončar

"Kako sam ja ambasadorica WWF-a već treću godinu i to kao 'žaruljašica' i s kolegom Goranom Furjanom 'kradem' žarulje po Zagrebu, kad sam ove godine došla sastanak za Earth Hour palo nam je na pamet, s obzirom da je turneja cijeli treći mjesec, da bismo i mi mogle promovirati Earth Hour na turneji. I ne samo Earth Hour, na kraju je pao i dogovor za SOS za Jadran i naravno da smo pristale uz šale da baš divno da se Srpkinja bori za Jadran, ovaj put u malo drugačijem obliku. I cilj nam je da 28. ožujka od 20:30 do 21:30 svi ugase svoja svjetla. Taj dan nastupamo u Rijeci u klubu Tunel, tako da će Tunel biti u mraku do 21:30", najavljuje Marina.

Osim promocije ženskog humora, ove tri komičarke na svojoj turneji po regiji planiraju poraditi i na poboljšanju međususjedskih odnosa i podizanju svijesti o feminizmu.

"Ova cijela turneja osmišljena je prvenstveno da nasmijemo puno ljudi, mi se dobro zabavimo i pokažemo svima da žene mogu biti itekako duhovite. Kako smo sve tri iz raznih država bivše Jugoslavije, poradit ćemo malo i na senzibilizaciji međususjedskih odnosa, a i na senzibilizaciji feminizma, što je u današnje vrijeme zaista potrebno", poručuje Marina.

Jelena Radanović

Jelena Radanović

Komičarke Marina Orsag, Jelena Radanović i Miranda Lončar planiraju obići 19 gradova, no nastupit će 22 puta, jer za Zagreb, Beograd i Zaprešić već imaju datume i za reprize. Na stranici Studija Smijeha možete provjeriti raspored i termine turneje Femme Frontal. Projekt podržavaju Žmig Pančevo - Ženska Mirovna Grupa, CGI Centar za građanske inicijative Poreč, LORI Rijeka i Šibenik za kulturu i toleranciju.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.