Nastup izvođača iz Litve na polufinalnoj večeri Eurosonga izazvao je opću pozornost i oduševljenje fanova tog glazbenog natjecanja, jer u jednom su se trenutku plesači i plesačice zamijenili i poljubili svoje istospolne partnere/ice.

Možda je baš taj trenutak bio presudan za predstavnike Litve, Moniku Linkyte i Vaidasa Baumila, koji su s country-pop pjesmom This Time osigurali ulazak u finale Eurosonga koje će se održati ove subote, piše Pink News.

Fanovi tog popularnog glazbenog natjecanja izrazili su oduševljenje njihovim nastupom i porukom koju su izvođači poslali, jer je istospolni brak zabranjen u Litvi, a gej partneri nemaju priznati pravni status. Inače, predstavnica Finske Krista Siegfrids prva je "probila led" gej poljupcem na Eurosongu 2013. kad je izvela pjesmu o bračnoj jednakosti a koreografija je uključivala i lezbijski poljubac.

Osim u Litvi, ustavna zaštita braka kao zajednice između muškarca i žene postoji još u Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji, Bjelorusiji, Poljskoj, Litvi, Moldaviji i Ukrajini.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.