Nastup izvođača iz Litve na polufinalnoj večeri Eurosonga izazvao je opću pozornost i oduševljenje fanova tog glazbenog natjecanja, jer u jednom su se trenutku plesači i plesačice zamijenili i poljubili svoje istospolne partnere/ice.

Možda je baš taj trenutak bio presudan za predstavnike Litve, Moniku Linkyte i Vaidasa Baumila, koji su s country-pop pjesmom This Time osigurali ulazak u finale Eurosonga koje će se održati ove subote, piše Pink News.

Fanovi tog popularnog glazbenog natjecanja izrazili su oduševljenje njihovim nastupom i porukom koju su izvođači poslali, jer je istospolni brak zabranjen u Litvi, a gej partneri nemaju priznati pravni status. Inače, predstavnica Finske Krista Siegfrids prva je "probila led" gej poljupcem na Eurosongu 2013. kad je izvela pjesmu o bračnoj jednakosti a koreografija je uključivala i lezbijski poljubac.

Osim u Litvi, ustavna zaštita braka kao zajednice između muškarca i žene postoji još u Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji, Bjelorusiji, Poljskoj, Litvi, Moldaviji i Ukrajini.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.