"Balkanci su dragi ljudi, osim onih koji su homofobi", kaže već nam dobro poznati kanadski komičar Daniel-Ryan Spaulding, koji je nedavno bio na turneji po Hrvatskoj i upravo je objavio novi video u kojem na sebi svojstven način opisuje susrete s homofobima s ovih područja.

U novom videu snimljenom u Zagrebu koji je nazvao "Shit Balkan Homophobes Say", stand up komičar Daniel-Ryan Spaulding iznosi neke od "bisera" koje je čuo:

"Ako će se ženiti muškarac i muškarac što je sljedeće? Zar ćete ženiti i kokoši? Znam da kokoši ne mogu govoriti, no nekad te kokoš pogleda kao da to želi. Moj otac je iz Like!".

"Imaju te marševe i parade i idu u našu Crkvu, znam da i oni plaćaju poreze, možda je to i njihova Crkva ali to je prvenstveno naša Crkva". 

 

"Igram nogomet s Markom , normalno je da se zagrlimo, to ne znači da smo gejevi. Kad zabijemo gol, zagrlim i poljubim Marka, nisam zbog toga gej. Pijemo skupa i rakiju i onda me Marko dira...možda sam gej?!"

Spaulding je široj javnosti u Hrvatskoj postao poznat nakon videa u kojem je objasnio kako biti gej na hrvatskom. U svojim stand up nastupima istražuje kulture, identitet, seksualnost, stereotipe i osobna iskustva.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.