Objavljene su nominacije za godišnju nagradu British LGBT Awards, a u užem izboru su se našle i serije iz produkcije BBC-a, Boy Meets Girl i EastEnders koje se bave i transrodnim pitanjima.

Za nagrade su nominirani i trans* glumica Rebecca Root i prvi trans* glumac koji se pojavio u nekoj TV sapunici, Riley Carter Millington, piše BBC.

Riley Carter Millington iz EastEndersa je prvi trans* glumac u nekoj TV sapunici

"British LGBT Awards prvenstveno ističu one koji čine pozitivne stvari za LGBT zajednicu, a značajne su i za promociji prihvaćanja LGBT osoba. Početak prikazivanja serije Boy Meets Girl bio je posebno značajan trenutak u povijesti britanske televizije, baš kao i uvođenje transrodne uloge u EastEndersima.

BBC treba biti ponosan zbog toga što se opredijelio za raznolikost i zbog toga što su bili pravi pioniri u pokrivanju LGBT tema", rekla je Sarah Garrett, utemeljiteljica nagrade.  

 

Glumica Rebecca Root je prošle godine govoreći o ulozi Judy u sitcomu Boy Meets Girl rekla: "Doista vjerujem kako će ta uloga demistificirati moju zajednicu i povećati vidljivost tras* osoba. U neku ruku je sramotno da tek sada pričamo o tome, ali bolje i tako nego nikada".

Svečana dodjela British LGBT Awards bit će održana 13. svibnja u Londonu, a listu svih nominacija možete pogledati ovdje.  

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.