Objavljene su nominacije za godišnju nagradu British LGBT Awards, a u užem izboru su se našle i serije iz produkcije BBC-a, Boy Meets Girl i EastEnders koje se bave i transrodnim pitanjima.

Za nagrade su nominirani i trans* glumica Rebecca Root i prvi trans* glumac koji se pojavio u nekoj TV sapunici, Riley Carter Millington, piše BBC.

Riley Carter Millington iz EastEndersa je prvi trans* glumac u nekoj TV sapunici

"British LGBT Awards prvenstveno ističu one koji čine pozitivne stvari za LGBT zajednicu, a značajne su i za promociji prihvaćanja LGBT osoba. Početak prikazivanja serije Boy Meets Girl bio je posebno značajan trenutak u povijesti britanske televizije, baš kao i uvođenje transrodne uloge u EastEndersima.

BBC treba biti ponosan zbog toga što se opredijelio za raznolikost i zbog toga što su bili pravi pioniri u pokrivanju LGBT tema", rekla je Sarah Garrett, utemeljiteljica nagrade.  

 

Glumica Rebecca Root je prošle godine govoreći o ulozi Judy u sitcomu Boy Meets Girl rekla: "Doista vjerujem kako će ta uloga demistificirati moju zajednicu i povećati vidljivost tras* osoba. U neku ruku je sramotno da tek sada pričamo o tome, ali bolje i tako nego nikada".

Svečana dodjela British LGBT Awards bit će održana 13. svibnja u Londonu, a listu svih nominacija možete pogledati ovdje.  

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.