Kantautor Sam Smith ispričao se zbog pogreške kad je u govoru zahvale nakon primanja Oscara za najbolju originalnu pjesmu izjavio kako je on vjerojatno prvi javno poznati gej muškarac koji je osvojio tu nagradu.

"Tako sam mamuran. Osjećam se kao u snu", zatvitao je Sam Smith koji je s koautorom Jimmyem Napesom osvojio Oscara za pjesmu "Writing’s on the Wall" iz filma o James Bondu Spectre.

"Drugi, treći, četvrti ili stoti javno poznati gej muškarac koji je osvojio Oscara, nije mi to bila poanta. Želio sam usmjeriti pozornost na meni tako dragu LGBT zajednicu", poručio je.

 

Podsjetimo, Smith je u nedjelju prilikom primanja nagrade rekao: "Pročitao sam prije par mjeseci članak u kojem je Sir Ian McKellen rekao kako nijedan javno poznati gej muškarac nikad nije osvojio Oscara, pa ako je to tako, pa čak ako i nije, želio bih posvetiti ovu nagradu LGBT zajednici diljem svijeta".

Legendarni britanski glumac, Sir Ian McKellen, koji je dvaput nominiran za Oscara, u spomenutom intervjuu za The Guardian koji je objavljen 25. siječnja govorio je o rasizmu i homofobiji u Hoolywoodu i rekao kako tu najveću filmsku nagradu u kategoriji glavnog glumca nikada nije osvojio javno poznati gej muškarac dodavši kako se pita je li riječ o slučajnosti ili predrasudi.

Nakon što su Smitha na društvenim mrežama počeli ismijavati zbog njegove izjave i McKellen se na Twitteru uključio u ovu raspravu.

 

"Rekao sam kako nijedan gej glumac nije osvojio Oscara - to ne umanjuje uspjeh Sama Smitha. Čestitke njemu i svim ostalim dobitnicima!", poručio je McKellen.

Javno poznati gej muškarci koji su osvojili Oscara u istoj kategoriji kao i Smith su Howard Ashman, za najbolju originalnu pjesmu 1986. Mala sirena i posthumno 1991. za Ljepoticu i zvijer, te Elton John 1994. za Kralja lavova, piše Newsday.

Inače, sa 34,3 milijuna gledatelja ovogodišnja dodjela Oscara bila je najslabije gledana dodjela od 2008. godine.

 

 

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.