Za naslovnu ulogu u seriji Transparent, Jeffrey Tambor osvojio je svog drugog Emmya za ulogu trasrodne Maure Pfefferman, a u govoru je pozvao holivudske moćnike da daju veću šansu talentiranim trans* izvođačima i rekao kako ne bi bio tužan kad bi bio "zadnji cis muškarac koji glumi trans* ženu".

Za ulogu umirovljene sveučilišne profesorice s troje odrasle djece koja se odlučila na tranziciju u svojoj 70. godini, Jeffrey Tambor osvojio je drugu po redu nagradu Emmy u kategoriji glavne uloge.

 

U svom govoru na svečanosti koja je sinoć održana u Los Angelesu Tambor je pozvao holivudske producente, vlasnike TV mreža, redatelje i agente da zaposle više trans* izvođača, piše GSN.

"Molim vas, pružite talentiranim trans* ljudima šansu, zovite ih na audicije, pišite priče o njima. Ne bih bio tužan kad bih bio zadnji cis muškarac koji glumi trans*ženu na televiziji".

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.