Serija "Andi Mack" već se pokazala veoma progresivnom – u prošlosti je tematizirala razvod braka, veze među pripadnicima različitih rasa, diskriminaciju mladih Afroamerikanki zbog njihove kose. Premijera druge sezone ponovno je oduševila, ovog puta autanjem jednog od likova svojoj prijateljici.

Popularna serija prati trinaestogodišnju Andi koja saznaje da je njezina sestra Bex zapravo njezina majka, a majka Celia zapravo njezina baka. Zajedno s njima i svojim prijateljima Cyrusom i Buffy prolazi kroz tinejdžerske nedaće, među kojima se svakako ističe činjenica da je zaljubljena u dječaka iz razreda Jonaha. No, nije jedina kojoj se Jonah sviđa.

Trinaestogodišnji Cyrus, tako, priznaje svojoj najboljoj prijateljici Buffy da se Jonah i njemu sviđa. "Osjećam se čudno… drugačije", kaže Cyrus, no Buffy odgovara: "Cyrus, oduvijek si čudan. No nisi drugačiji. Bit ćeš OK, obećavam".

Scena je ovo kakvu je trebalo snimiti i ranije, no svakako je pozitivno što jest snimljena, i to na kvalitetan način. Na pomolu je, izgleda, zanimljiv ljubavni četverokut jer osim što se Jonah sviđa Andi, Cyrus je nedavno prohodao s djevojkom.

"Andi Mac"k najgledanija je serija za djecu između 6 i 14 godina u Americi, što znači da će doseg ove poruke biti velik. "U doba kad se sve više mladih auta, 'Andi Mack' prikazuje živote i iskustva toliko LGBTQ ljudi diljem zemlje", izjavila je predsjednica GLAAD-a Sarah Kate Ellis.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.