Odgovor na pitanje iz naslova doznajte u petak, 21. prosinca s početkom u 21:00 u Prostoru Do (Spunk) na glasanju i svečanoj dodjeli nagrada LOTY. LOTY, odnosno Lez of the Year je priznanje za LezBijku godine koje udruga Zbeletron već sedmu godinu zaredom dodjeljuje osobama, kolektivima i inicijativama koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ+ manjine.

Od 2012. godine osobe iz zajednice imale su priliku glasati za više od 60 inicijativa ili pojedinki koje su svojim postignućima djevojkama i ženama utrle pute ka lagodnijem životu u Hrvatskoj, nadahnule ih da stvaraju i ponosno žive svoje identitete. Članicama Zbeletrona čast je i zadovoljstvo ovom simboličnom dodjelom nagrada ukazati na sva njihova postignuća i doprinose u stvaranju tolerantnijeg društva.

Upravo zato su ove godine odlučile izraditi Zbeletron kalendar za 2019. godinu, na kojem možete pronaći neke od svojih favoritkinja koje su se u proteklih sedam godina našle na popisu nominiranih za LOTY nagradu. Autorica kalendarskih fotografija je Nina Đurđević.

Osim zidnog kalendara, Zbeletron je po uzoru na katoličke kalendare izradio i jednolisni kalendar, na kojem su označeni datumi važni za LGBT+ zajednicu.

Kalendari će se moći kupiti na samom događanju, a svi i sve koji nisu u mogućnosti doći na LOTY svoje primjerke kalendara mogu rezervirati putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

LOTY2017_pobjednice.jpg
Tús Nua, prošlogodišnje pobjednice (Foto: Ivan Maričić)

Popis nominiranih možete pronaći na Facebook stranici događanja, ali i na samom događanju. Za vaših top tri favoritkinja glasujete na samom eventu, principom zaokruživanja. Tri osobe/kolektiva koji/e osvoje najviše glasova publike kući nose simbolične nagrade, za koje se ove godine pobrinula talentirana mlada ilustratorica Šareni Artikal.

Proteklih godina najviše glasova pokupili/e su: 2012. godine Le Zbor, Pol' 9 kod Sabe i ZbeLeTron, 2013. godine Žen, Karla i Milka na Prideu i Autovci, 2014. godine Marina Milković, Zemlja za nas i Vox Feminae, 2015. godine AUTovci, Nezzlezz i Libela, 2016. Espi Tomičić, Ana Brakus i Sandra Tolić te 2017. Tus Nua, Faktiv i Ana Opalić.

Za glazbene podražaje pobrinut će se Playground Hustle, DJane Ru i DJane Muzika za dobar đir, kojima je ovo ujedno i premijerni nastup na Zbeletronu.

Ulaz na program je besplatan, a više informacija o dodjeli nagrada Lez of the Year potražite na Facebook stranici eventa.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.