Odgovor na pitanje iz naslova doznajte u petak, 21. prosinca s početkom u 21:00 u Prostoru Do (Spunk) na glasanju i svečanoj dodjeli nagrada LOTY. LOTY, odnosno Lez of the Year je priznanje za LezBijku godine koje udruga Zbeletron već sedmu godinu zaredom dodjeljuje osobama, kolektivima i inicijativama koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ+ manjine.

Od 2012. godine osobe iz zajednice imale su priliku glasati za više od 60 inicijativa ili pojedinki koje su svojim postignućima djevojkama i ženama utrle pute ka lagodnijem životu u Hrvatskoj, nadahnule ih da stvaraju i ponosno žive svoje identitete. Članicama Zbeletrona čast je i zadovoljstvo ovom simboličnom dodjelom nagrada ukazati na sva njihova postignuća i doprinose u stvaranju tolerantnijeg društva.

Upravo zato su ove godine odlučile izraditi Zbeletron kalendar za 2019. godinu, na kojem možete pronaći neke od svojih favoritkinja koje su se u proteklih sedam godina našle na popisu nominiranih za LOTY nagradu. Autorica kalendarskih fotografija je Nina Đurđević.

Osim zidnog kalendara, Zbeletron je po uzoru na katoličke kalendare izradio i jednolisni kalendar, na kojem su označeni datumi važni za LGBT+ zajednicu.

Kalendari će se moći kupiti na samom događanju, a svi i sve koji nisu u mogućnosti doći na LOTY svoje primjerke kalendara mogu rezervirati putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

LOTY2017_pobjednice.jpg
Tús Nua, prošlogodišnje pobjednice (Foto: Ivan Maričić)

Popis nominiranih možete pronaći na Facebook stranici događanja, ali i na samom događanju. Za vaših top tri favoritkinja glasujete na samom eventu, principom zaokruživanja. Tri osobe/kolektiva koji/e osvoje najviše glasova publike kući nose simbolične nagrade, za koje se ove godine pobrinula talentirana mlada ilustratorica Šareni Artikal.

Proteklih godina najviše glasova pokupili/e su: 2012. godine Le Zbor, Pol' 9 kod Sabe i ZbeLeTron, 2013. godine Žen, Karla i Milka na Prideu i Autovci, 2014. godine Marina Milković, Zemlja za nas i Vox Feminae, 2015. godine AUTovci, Nezzlezz i Libela, 2016. Espi Tomičić, Ana Brakus i Sandra Tolić te 2017. Tus Nua, Faktiv i Ana Opalić.

Za glazbene podražaje pobrinut će se Playground Hustle, DJane Ru i DJane Muzika za dobar đir, kojima je ovo ujedno i premijerni nastup na Zbeletronu.

Ulaz na program je besplatan, a više informacija o dodjeli nagrada Lez of the Year potražite na Facebook stranici eventa.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam