Gej par iz San Antonija u Teksasu mogao bi biti zaslužan za prvi istospolni par Barbie lutki. Televizijsko lice Matt Jacobi i njegov partner Nick Caprio sastali su se s predstavnicima tvornice igračaka Mattel kako bi raspravljali o uključivanju seta od dvije Barbie ili Kena u ponudu tvrtke.

Jacobi i Caprio, koji se trebaju vjenčati u svibnju ove godine, pokrenuli su kampanju nakon što su shvatili da ne mogu kupiti set lutki koje izgledaju poput njih za osmi rođendan Jacobijeve nećakinje Natalie. Razgovarajući s lokalnom televizijskom postajom KNXV, Jacobi je objasnio da su tražeći poklon željeli da ima značaj i da bude povezan s njihovim vjenčanjem. Na Instagramu je objasnio da će Natalie i njezina mlađa sestra nositi cvijeće pred mladoženjama i da su joj željeli pokloniti nešto sa značenjem.

Par se obratio Mattelu i rekao: "Kakva šteta što ne proizvodite setove s dvojicom mladoženja. Svakako, morali smo biti kreativni i kupiti nekoliko proizvoda. Nadam se da će vas naš poklon po mjeri nadahnuti da napravite #GayWedding set!"

Jacobi i Caprio kupili su dva Kena kako bi napravili gej par za Natalie koja je, kad je otvorila dar, uzviknula da izgledaju isto kao njih dvojica. Zaručnici objašnjavaju da su pokušali učiniti istospolni Barbie set standardnim izdanjem jer im je važna vidljivost LGBT osoba i edukacija.

"Kako više istospolnih parova bude imalo djecu, vaša će djeca ići u razred s djecom gej roditelja"

"Jednostavno ih pogledate iz naše perspektive i naprosto shvatite da nemaju veze s vama“, objasnio je Jacobi za Barbie i Kena koji su jedini par koji Mattel prodaje otkad je Barbie stvorena 1959. Caprio je preduhitrio pritužbe strejt roditelja riječima da ne mogu zauvijek skrivati homoseksualnost od djece. "Pojavit će se u vašoj obitelji bez obzira na sve", rekao je. "Kako više istospolnih parova bude imalo djecu, vaša će djeca ići u razred s djecom gej roditelja i sve slično. Dakle, to više nije toliko šokantno."

Ako Mattel pristane provesti Jacobijevu i Caprijevu ideju u djelo, bit će to pionirski potez, ali ipak ne i prvi istospolni Barbie par. Prošle je godine australska lutkarica Betty Strachan-Otter stvorila obitelj s Barbie majkama lezbijkama prije poštanske ankete o istospolnom braku. Pojasnila je da su barbike i njihovo troje djece bili dio želje da "upotrijebi svoje lutke da prikaže scene koje afirmiraju one koji se s njima mogu povezati".

Barbie je doživjela preobrazbe 2016., kad je Mattel u prodaju pustio 33 nove lutke s raznim bojama kose, frizurama, tonovima kože, bojama očiju, oblicima lica i tijela. Dakako, neki se ne slažu s unošenjem različitosti u Barbie. Primjerice, voditelj emisije "Good Morning Britain" Piers Morgan nedavno izmislio koncept rodno fluidne barbike kako bi napao transrodne osobe.

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.