Znajući da ću dobiti dva peciva s mesom i povrćem među njima, burgeri su me prestali oduševljavati nakon što sam probao sve tri vrste mesa koja stoje u ponudi svakog fast ili street fooda.

Nisam imun na kombinaciju okusa koju burgeri nude pa ih i dalje jedem, ali sve češće ovisim o marketingu koji će me opelješiti za više desetaka kuna. Najviše me obraduju kreativni i duhoviti, dvosmisleni i dosjetljivi nazivi burgera, a jedni od takvih dobili su i svoju gej verziju u Americi.

Elijah DavidTwitter satiričar i LGBT glazbenik, ovaj je mjesec pokrenuo biznis gej burgera kupnjom kojih sav prihod prosljeđuje u LGBT centar za beskućnike u Los Angelesu. Mali lanac triju virtualnih restorana u privilegiranim gej gradovima – New Yorku, San Franciscu i Los Angelesu – nudi dostavu isključivo preko aplikacija, a sloganska "mesina između pederciva" (slobodni prijevod slogana "meat between buns") priprema se u drugim restoranima.

"Gay Burger nastao je kao šala nadahnuta burgerom MrBeasta kojom se na kreativan način može skupiti novac i pomoći malim restoranima pogođenima pandemijom. Samo sam jedan dan viknuo da želim gej lanac burgera."

U ponudi se tako može naći burger naziva "Voli me, tatice" ("Love me daddy") koji u sebi ima sočnu goveđu pljeskavicu dostojnu samo pravog ždrijepca. Dvije goveđe pljeskavice dobit ćete u burgeru startrekovska naziva "TELEportiraj me, Scotty" ("Beef me up Scotty"), a pileća verzija skriva se iza spretnog naziva "Volim koke" ("I like chicks").

Veganska verzija burgera daje malo seksualniji uvid u gej kulturu jer termin "milk" (mlijeko) označava spermu, odnosno ono najfinije u burgeru – meso. "Nema više mlijeka, tatice" ("No more milk daddy") za one je koji mogu preživjeti bez mesa i mlijeka.

Kao prilog vas čekaju gej krumpirići i ekstremno gej krumpirići koji su prekriveni karameliziranim lukom, sirom i slaninom, a za desert možete uzeti gej keksić.

Daniel svako toliko lansira neki viralni uradak koji vuče temelje u pravnoj i društvenoj diskriminaciji LGBT osoba. Još je 2016. izjavio kako će pijan napisati erotsku priču s Donaldom Trumpom u glavnoj ulozi – i uspio je u roku četiri sata. Priča "Trump Temptations: The Billionaire & the Bellboy" postala je bestseler na Amazonu u tri kategorije: humoristična erotika, LGBT erotika i gej erotika.

Objavljena je i na Wattpadu, popularnoj stranici za objavljivanje uradaka amaterskih i etabliranih autora na kojoj oni mogu dobiti mišljenja i kritike čitateljstva, a koja u internetskoj zajednici drži status knjižnice susramnih (cringe) isprdaka niskih strasti koji oduzimaju nevinost.

Godinu dana kasnije kupio je američki gradić Hell, postao gradonačelnikom na jedan dan i preimenovao ga u Gay Hell (Gej Pakao) kao protest Trumpovoj zabrani vješanja gej zastava tijekom mjeseca ponosa. U gradu je po novom zakonu heteroseksualnost ilegalna, a mogle su vijoriti samo zastave duginih boja.

Javnost se polarizirala na nas koji imamo smisla za humor i volimo se igrati konzerviranim osjećajima onih drugih. Daniel je ove druge dočekao još jednim religioznim spinom objavivši svoj novi literarni tekst "Biblija… ali upederena" ("The Holy Bible… but gayer"). Obradio ju je u 24 sata, a u njoj Daniel objašnjava kako bi Biblija izgledala da je Bog – Rihanna. Umjesto vina piju se mimoze, Adam i Stevo začeli su svijet, anđeli su vile, a Rajski vrt je Zapadni Hollywood.

Posljednjih godina snima hip-hop/rap glazbu pod pseudonimom Lil Phag (Mali Peder) i stvara svojevrsne hitove naziva "Phaggot", "Elton John", "Phucked Your Dad", "ERRYBODYGAY" i "F*CKGOD". Pjesme je kompilirao na albumima naziva "God Hates Lil Phag", "ResERECTION" i "Antichrist".

Priču o ovom multitalentiranom kolegi završit ću njegovim riječima koje je podijelio u intervjuu za The New York Times:"Nikad ne želim biti celebrity jer su svi moji podvizi jedinstveni. Tražim nekonvencionalne, anti-načine marketinga koji će me nasmijati jer mi u suprotnom nema smisla raditi išta."

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.