Foto: Wikimedia Commons/Albin Olson

Nakon pobjede Conchite Wurst koja je u Rusiji izazvala niz burnih reakcija, Rusija navodno priprema vlastitu verziju Eurovizije koja bi se oslonila na nekadašnju sovjetsku varijantu pjevačkog natjecanja.

Valerij Raškin iz Komunističke stranke još je prošle godine tražio da Rusija uspostavio alternativnu verziju Eurovizije koja bi se zvala "Glas Euroazije". Izjavio je tada da im je strpljenje pri kraju te da "ne mogu tolerirati to ludilo bez kraja".

Pravoslavna crkva smatra pak da je pobjeda Conchite bila "novi korak prema zatiranju kršćanskog identiteta europske kulture" .

Stoga će se novo natjecanje, izvještava Illico magazine, nasloniti na formu Intervizije, nekadašnje sovjetske manifestacije koja je trajala od 1977. do 1980. Na novom natjecanju nastupit će predstavnici euroazijskog saveza, Kina, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Uzbekistan te Rusija.

Podsjeća da je predsjednik Vladimir Putin iznio ideju o novom natjecanju još 2009., a nova manifestacija trebala bi se održati u listopadu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.