Billie Jean King, legendarna američka tenisačica, se prilikom upravo završenog US Opena osvrnula, u intervjuu za AP, na sve češću temu coming outa poznatih sportaša.

Na pitanje kad će vijest o gej sportašu prestati biti vijest, Billie Jean King je poručila: "Kada će biti više  sportaša koji su gej i kada to više neće biti tema. Ne znam koliko će za to trebati profesionalnih igrača američkog nogometa.“

King je autana od 1981. i tada je postala prva velika zvijezda ženskog tenisa koja je javno obznanila svoju spolnu orijentaciju. Tvrdi da je napredak u tom pogledu išao polako, no danas vidi priliku u ostalim igračima američkog nogometa: "Kada bi jedan bek, koji je strejt, ili svi zajedno, rekli: To nije tema. Idemo dalje. Sve dok gej sportaši rade svoj posao, ne zanima nas ostalo. To je tako smiješno, dok (gej sportaš) može igrati ne zanima nas koje je boje ili spolne orijentacije“.

Također smatra da bi jako pomoglo da mediji manje pričaju o tome. Zasad su teme udarne jer se radi o iznimkama, a to je naprosto "način na koji mediji funkcioniraju.“

Prilog 2 - Citiranost_CroL

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.