I dok hrvatski turizam i dalje traži strategije razvitka, uključujući i nišu LGBT turizma, u ne tako dalekoj Njemačkoj Nacionalni ured za turizam pokrenuo je novu stranicu, posebno osmišljenu za LGBT turiste.

U uvodu se tvrdi kako se nadaju da će posjetitelji posebno cijeniti duh otvorenosti u Njemačkoj, zemlji koja izražava dobrodošlicu svim posjetiteljima. Podsjeća se na bogatu gej scenu, na činjenicu da je gej zajednica dobro integrirana u društvo te da gej manifestacije redovito privlače veliku pozornost javnosti.

Uz bogatu povijest, navode se i progresivni stavovi u njemačkome društvu koji uvelike olakšavaju boravak turistima. Na stranici su, kako to već biva s turističkim sadržajima, navedeni linkovi prema kulturnim manifestacijama, povorkama ponosa u velikim gradovima, hotelima, no i kratka povijest borbe za LGBT prava koja je u Njemačkoj započela još krajem 19. stoljeća.

Homoseksualnost je prestala biti kažnjiva zakonom 1988. u Istočnoj Njemačkoj, a 1969. u Zapadnoj Njemačkoj. Zakon o životnom partnerstvu uveden je 2001., a pravo na posvajanje pastorčadi 2005. Bračna jednakost tema je, navodi se, koja tek stiže pred njemački parlament.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.