Ileana Ros-Lehtinen, republikanska kongresnica s Floride, prva je kubanska Amerikanka izabrana u američki Kongres, ali i prva republikanka koja se založila za ukidanje zabrane istospolnih brakova na saveznoj razini.

U početku jest glasovala za zabranu, no kasnije je promijenila mišljenje, kako kaže, kad je saznala da joj je sin Rodrigo transrodna osoba.

"Kao roditelji, željeli smo da Rodrigo zna da smo to prihvatili, ali htjeli smo i da bude siguran. Naše društvo katkad ne prihvaća različitosti i zato nije čudno da su LGBT mladi nerijetko žrtve nasilja", kazala je Ros-Lehtinen za CBS Miami.

Dodaje kako su joj u promjeni stavova pomogla vlastita djeca, Rodrigo i Patricia koji misle kako je neandertalski ne prihvaćati nekoga zbog seksualne orijentacije.

Ros-Lehtinen ima i savjet za roditelje: "Nemojte se plašiti, ostanite mirni. Volite svoje dijete jer je ono vaše, bez obzira je li postalo osobom kakvu ste zamišljali. Nikad, ama baš nikad ga ne odbacujte. To je bezuvjetna ljubav bez obzira na sve".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.