U Hrvatskoj se svakog tjedna sklopi bar jedno, ako ne i dva životna partnerstva, pa se lagano bližimo brojci od njih već 40. A kad se ide na vjenčanje dobri običaji nalažu da se sretnim parovima uruči i kakav dar uz koji ide i prigodna čestitka.

Zato smo malo propitali domaće izdavače imaju li u svojoj ponudi prigodnih čestitki za gej vjenčanja, te ako nemaju planiraju li takve čestitke u nekoj doglednoj budućnosti i uvrstiti u svoju ponudu?

Iz "Algoritma" koji zasigurno u svojim superknjižarama Algoritam-Profil-Mozaik nude najveći izbor čestitki za raznorazne prigode dobivamo kratki odgovor:

"Kolege su nam provjerili ponudu čestitki i u ponudi imamo samo čestitke za tzv. tradicionalne brakove. Za istospolne nismo nažalost nikad ni držali. Zasad nisu u ponudi, međutim to ne znači da neće biti. Upita za takvu vrstu čestitki nemamo mnogo, iskreno vi ste prvi", uz srdačne pozdrave su nas izvijestili iz "Algoritmovog" ureda za Odnose s javnošću.

Čestitke su iste za sve

Puno opširnije odgovore dobili smo iz izdavačke kuće "Naša djeca":

"Nemamo posebno čestitke za gej vjenčanja, pa to su vjenčanja kao i druga, zar ne? To je čestitka kojom se čestita događaj, mislim da je izbor dovoljno velik, ne znam što bi trebalo biti drugačije, to su isti motivi kao i za sve ostalo", kaže direktor prodaje te izdavačke kuće, Slavko Kozina.

Pojašnjava kako za takve čestitke jednostavno - nema potrebe: "Mislim da bi to čak bilo kontraproduktivno, jer nemamo posebne čestitke ni za niske, visoke, crne, bijele. Čestitke su iste za sve, jer tema je ista i pokrivena je motivom čestitke. Pa ne piše 'želim vam sretno heteroseksualno vjenčanje', znate, mislim da je to isto. Imamo naravno i kupce u toj populaciji, ali nismo ni od njih imali takvih upita", kazao je.

Ističe i kako ni na svjetskom tržištu s kojim također radi nije vidio posebnih čestitki "za tako usku populaciju":

"Možda to vani radi neki izdavač koji je izuzetno usko specijaliziran, ne znam, ali ja zbilja nisam vidio. Općenito je kupcima važna tema, čestitke biraju prema estetskom dojmu, motivu i kvaliteti i doista nikad nismo imali takvih upita", završno nam kaže direktor Kozina.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.