Crkvenjaci iz Colorada pokazali su neviđenu bešćutnost – samo 15 minuta prije početka pogreba prisilili su rodbinu pokojnice da presele čitavu ceremoniju. Naime, svećenicima se nikako nisu svidjele određene scene iz videa snimljenog u čast preminule koja je bila deklarirana lezbijka.

Vanessa Collier umrla je s 33 godine, a iza nje su ostali supruga Christina Higley i dvoje djece u dobi od sedam i 12 godina. Više od stotinu Vanessinih rođaka i bliskih prijatelja okupilo se na zadnjem ispraćaju u crkvi New Hope u Lakewoodu (Colorado) kako bi se prisjetili i odali počast njezinu životu. No, samo nekoliko minuta prije početka ceremonije svi su ostali šokirani odlukom tamošnjeg svećenika koji ih je izvijestio kako se pogreb neće moći održati.

"Neprimjeren" poljubac

Naime, svećenik Ray Chavez izvijestio je tugujuću obitelj kako se pogreb u crkvi New Hope neće moći održati zbog "neprimjerenog" videa koji je obitelj namjeravala prikazati pokraj Vanessinog lijesa. U videu se, među ostalim, prikazuju fotografije na kojima Vanessa ljubi suprugu, kao i sâm trenutak prosidbe. Obitelji je rečeno i kako će se pogreb moći održati tek ako se ti "neprimjereni" dijelovi izbace iz videa.

''To je bilo jednostavno odvratno'', rekla je Vanessina rođakinja Jessica Maestas za ABC News.

Obitelj pokojnice odlučila je kako neće pristati na takve uvjete i premjestili su Vanessin ispraćaj kod obližnjeg pogrebnika, u Newcomer Funeral Home, koji se nalazi preko puta crkve. Morali su zatvoriti Vanessin lijes, staviti ga u mrtvačka kola i prevesti preko ceste, a obitelj i prijatelji su prenijeli cvijeće i fotografije. Obitelj je čitava situacija potpuno razbjesnila.

''180 ljudi se moralo stiskati u prostoriji predviđenoj za 60 osoba'', prisjetila se Maestas.

Dostojanstvo u smrti

Kako je upravo ona pomagala Vanessinoj majci oko organizacije pogreba, ispričala je medijima i kako su u crkvi New Hope na vrijeme bili upoznati s činjenicom kako je pokojnica bila lezbijka. Jessica im je osobno rekla kako tijekom ceremonije planiraju prikazati video o Vanessinom životu.

''Također su me zamolili da im dostavim tu snimku dva dana prije pogreba kako bi je mogli pogledati, što sam i učinila, a oni su potvrdili kako ćemo video moći prikazati'', ispričala je Jessica Maestas.

Zgroženi čitavom situacijom, obitelj i prijatelji su nekoliko dana nakon pogreba u čast preminule Vanesse održali prosvjed pod nazivom ''Dostojanstvo u smrti'' ispred crkve New Hope.

''Bilo je prestrašno gledati kako ti 'pakiraju' prijateljicu i izbacuju je iz crkve. Organizirao sam ovaj prosvjed, jer ne želim dopustiti da se na taj način prisjećamo njezine smrti. Ljubav je ljubav'', rekao je Vanessin dugogodišnji prijatelj Jose Silva.

Iz crkve New Hope zasad nije pristigla nikakva isprika, kao ni povrat novca, otkrili su rođaci. Iz crkve su odbili komentirati čitav slučaj.

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.