Prije nego se Bijela kuća zašarenila posebnim osvjetljenjem u duginim bojama u znak proslave odluke Vrhovnog suda o ozakonjenju istospolnog braka u čitavom SAD-u, daleko od očiju javnosti, ali i bez znanja samog američkog predsjednika-upravo se tamo održalo tajno gej vjenčanje koje je organizirao bivši Obamin suradnik Jon Lovett.

Lovett, koji je pisao govore za američkog predsjednika Obamu u prvom mandatu, otkrio je na jednom stručnom skupu u Aspenu kako je iskoristio svoje privilegije i "prošvercao" svoje prijatelje "Justina" i "Stevea" pod izgovorom da ih vodi u obilazak Bijele kuće, piše portal Breitbart. No, zapravo je za njih organizirao tajno vjenčanje u Vrtu ruža, o čemu ni predsjednik nije ništa znao.

"Bili smo jako nervozni. Njih dvojica su bili nervozni zbog vjenčanja, a ja zbog toga što sam se ušuljao u kuću svog šefa bez njegovog znanja kako bih organizirao to vjenčanje. Možete reći štogod želite o prvom istospolnom vjenčanju u Bijeloj kući, u najmanju ruku to je bilo prilično nepristojno", rekao je Lovett.

Ispričao je i da se novopečeni bračni par nakon obreda "skromno poljubio", a Lovett je ispunio papirologiju s adresom Bijele kuće: 1600 Pennsylvania Avenue, kao službeni dokaz da se vjenčanje održalo upravo na toj ekskluzivnoj adresi.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.