Jedan od istospolnih parova koji su se pojavili u videu Hillary Clinton kojim je najavila kandidaturu za predsjednicu SAD-a vjenčao se u Chicagu, a ona im je poslala čestitku i zaželjela sve najbolje.

U videu, kojim je Clinton u travnju najavila kampanju kao kandidatkinja Demokratske stranke za predsjedničke izbore u SAD-u 2016., Jared Milrad i Nathan Johnson pojavili su se držeći se za ruke i najavili skorašnje vjenčanje. Nedugo nakon najavnog videa, Milrad je putem Twittera pozvao Hillary na proslavu, piše Huffington Post.

No, ona je odlučila ipak ne doći jer nije željela da njezin dolazak skrene pozornost s njihove proslave, pojasnio je Milrad.

"Dobro je primijetila da bi njezin dolazak na naše vjenčanje mogao skrenuti pozornost s našeg posebnog dana, što razumijemo i cijenimo njezinu podršku".

Clinton im je povodom vjenčanja poslala čestitku, koju su objavili na Twitteru, u kojom im je zaželjela sve najbolje u "novom životnom poglavlju".

U svibnju je poslala i pismo zahvale još jednom istospolnom paru koji se pojavio u videu, Kassie Thornton i Christy Spitzer, koje su se vjenčale prošlog mjeseca. Inače, ta je bivša američka državna tajnica javno podržala bračnu jednakost 2013., a nakon što je odlukom Vrhovnog suda istospolni brak legaliziran u čitavom SAD-u, pozvala je republikanske predsjedničke kandidate da i oni daju podršku bračnoj jednakosti.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.