Početak je nove godine. Vrijeme u kojem se tipično podvlači crta pod prošlu godinu. Slaže se lista najboljeg ovog iz prošle godine, najboljeg onog. Najgluplje izjave, najbolje izjave, najuspješniji ovi, najuspješniji oni.

Nemam neku naviku pretjerano se osvrtati na prošlost i sistematizirati je. Pogotovo ne na temelju toga ocjenjivati kakva je bila prošla godina i je li neka godina bila bolja od prošle. Smatram da je tako nešto prikladno za vino. I, premda volim misliti da sam bolji što sam stariji, čini se da tu svaka sličnost između mene i vina prestaje. Ako i ta, jedna jedina, sličnost uopće postoji.

Nekako mi je prirodnije gledati u budućnost i veseliti se onome što znam i ne znam da nosi. Još me dodatno na gledanje u budućnost potaknuo nedavni pregled vida. Nakon što sam pročitao sva slova na svjetlećoj ploči za kontrolu vida, uspio sam čak i s udaljenosti pročitati godinu proizvodnje napisanu u donjem desnom kutu, fontom Calibri veličine 3,5. Liječnik je bio oduševljen!

Sve oči uprte su u Ronalda

Vrag mi nije dao mira, uočio sam da je ploča namjerno postavljena na određenom dijelu zida jer je valjda neko dijete, nekada davno, nesigurnom rukom tamo nešto naškrabalo. Malo sam zaškiljio, fokusirao crvene grbave linije i shvatio da tamo piše: "Tko ovo pročita, magarac!". Ne ulazeći u raspravu oko značenja te dvosmislene poruke, liječnik je u nevjerici klimao glavom. Kad sam ga pitao je li mi vid u redu i hoću li trebati naočale, liječnik se sablaznio, rekavši mi: "Tihomire, tvoj vid je odličan! Toliko je dobar da možda vidiš i u budućnost!".

Tad sam shvatio da bih taj svoj potencijal trebao razvijati, trebao bih gledati u budućnost. Bolje gledati u budućnost nego u križ. Svećenici se možda ne bi složili. Shvatio sam da je to još jedna zajednička stvar koju imamo baba Vanga i ja. Oboje vidimo u budućnost! Osim što ona ne vidi uopće, nije muško, ja nisam iz Bugarske, ne furam tako kvalitetne kožnjake i nitko nije snimio film o meni. Ne računamo one koji se nalaze na Red Tubeu. Dakle, izuzev tih sitnih međusobnih razlika, najbitnije je to da jednako dobro vidimo u budućnost. U skladu sa spolnim razlikama između mene i babe Vange, odlučio sam si nadjenuti pseudonim: deda Vangej.

Shvatio sam da je to još jedna zajednička stvar koju imamo baba Vanga i ja. Oboje vidimo u budućnost! Osim što ona ne vidi uopće, nije muško, ja nisam iz Bugarske, ne furam tako kvalitetne kožnjake i nitko nije snimio film o meni. Ne računamo one koji se nalaze na Red Tubeu

Stoga bih želio podijeliti nekoliko predviđanja, u svrhu razvijanja svog talenta. Nekoliko događaja koji nas sigurno čekaju u 2016. godini i čovječanstvo će ih pamtiti kao najznačajnije događaje te godine, ako ne i u povijesti općenito. Ti događaji će se pogotovo odraziti na gej populaciju. Predviđanje tih događaja istovremeno se može shvatiti kao moja poslanica svim pederima i želja da im se ova moja predviđanja i ostvare.

Kraj prošle godine obilježile su glasine da je naš najdraži i najljepši Cristiano Ronaldo peder. Svako malo leti privatnim avionom put Maroka, ne bi li se polunag slikao u naručju svom možebitnog odabranika Badr Harija. Grle se, zajedno ispijaju slovenski cviček, goste se maneštrom od bobića, ručno frkanim pljukancima i magarcem ispod peke. Navečer vjerojatno krate vrijeme plačući uz "Titanic", pjevajući Adelein "Hello" u skladnom dvoglasju i kartajući "Uno". I prije Badr Harija, bilo je natruha da su glasine o pederluku lijepog Cristiana istinite.

Recimo, dijete mu je rodila surogat-majka. Rješenje za kojim, čovjek bi pomislio, obično posežu istospolni parovi. Slavan je i onaj gif s treninga na kojem lijepi Cristiano, unezvjerene face, bleji u poluerektirani falus koji se nazire ispod gaća kolege na treningu, koji mu se iznenada pojavi u vidokrugu.

U usporedbi s priznanjem da si Justinov obožavatelj, autanje se čini kao mačji kašalj

Na kraju, proklet bio Cristiano, njegov modni stil i svi koji ga kopiraju! Prije Cristiana, bilo je teško na ulici skužiti koji je, od gomile tipova, peder. Sad više ne znaš koji nije peder! U skladu s tim, predviđam da će lijepi Cristiano konačno ove godine izaći iz ormara. A svim pederima želim da se to i obistini. Konačno će sva ona maštanja i bjesomučna pretraživanja Googlea frazom "Cristiano Ronaldo shirtless" dobiti svoje opravdanje. A Cristiano Ronaldo i svi pederi ovog svijeta konačno će steći duševni mir. Mislim da je to želja koju svakako trebamo željeti jedni drugima. A i sebi.

U drugoj polovici godine IKEA će izbaciti novi model ormara pod nazivom Örmärüsä. Bit će to model posebno prilagođen nama pederima

Drugi veliki događaj koji će se, predviđam, dogoditi u 2016. godini je koncert Justina Biebera. Dobro, nije baš da je neko revolucionarno predviđanje, priznajem. Vijest o tome objavljena je još u prosincu 2015. godine. Ali, hej, pa i najveći su vidovnjaci znali predviđati događaje koji su se već dogodili. I u tom predviđanju pogriješiti! Dakle, dolazi Justin u Zagreb. Vijest koja je uzrokovala oduševljenje među svekolikom populacijom, pa i među brojnim pederima. Nakon samo tri dana od puštanja u prodaju, već se razgrabilo nekoliko tisuća ulaznica.

jb

Premda je tada do koncerta ostalo još 10 i pol mjeseci. Zanimljivost je da ultimativno VIP iskustvo s Justinom možete doživjeti za samo 14.020 kuna. I da je već nakon tri dana prodano šest takvih ulaznica. Slijedom toga, predviđam da će se do koncerta prodati svih 20 najskupljih ulaznica. Također, predviđam da će više od 50% kupaca biti pederi. Svima njima i sebi želim da se to ostvari. Isto tako, svim tim gej VIP belieberima želim da u 2016. godini izađu iz ormara i da uživaju u tome. U usporedbi s priznanjem da si Justinov obožavatelj, izlazak iz ormara kao peder čini se kao mačji kašalj. Osim toga, jeftinije je za točno 14.020 kuna.

Mudo, dupence i svemoguća aplikacija

Osim ta dva najvažnija događaja ove godine, predviđam i nekoliko manje bitnih. Predviđam da će nova Vlada doista i osnovati Ministarstvo useljeništva i demografske obnove. Bilo bi neprocjenjivo da konačno postoji ministarstvo s čijom se kraticom pederi mogu poistovjetiti, MUDO. Predviđam da će, u skladu s tim trendom, biti osnovan i Državni ured za poticanje i evaluaciju napretka cjeloživotne emancipacije. Ured bi, između ostalih grupa, bio posvećen i nama pederima. Vjerujem da bi DUPENCE, kao skraćeni naziv Ureda, značajno pridonijelo uključenosti pedera u heteronormativni svijet.

U drugoj polovici godine IKEA će izbaciti novi model ormara pod nazivom Örmärüsä. Bit će to model posebno prilagođen nama pederima. U skladu sa svojom politikom jednostavnog, rustikalnog i pomalo ogoljenog dizajna, ormar će se sastojati samo od metalnog okvira, bez polica, bočnih stranica i vrata.

sh

Negdje u zadnjem kvartalu 2016. godine, na pametnim će se telefonima pojaviti aplikacija koja će ti omogućiti da budeš sve ono što si oduvijek htio, a sve to uz minimalan trud. Aktiviranjem aplikacije i korištenjem njezinih postavki, u trenutku ćeš se pomladiti s 52 na 24 godine. Ako si plav, možeš postati crn. Ako si oduvijek imao komplekse zbog toga što si nizak, upotrijebi aplikaciju i u trenutku ćeš sa 160 cm narasti na 192 cm. Ako nemaš posao, pomoću te aplikacije ćeš i to moći imati u roku od sekunde. Malo mi se sada vizija muti, ali nešto mi govori da će se aplikacija zvati Grindr.

Ne kolektivno tupi nego individualno oštri

Sve su to sitna predviđanja, čijem se ostvarenju veselim i želim to svakom pederu! Pa tko ne bi htio da njegov životni razvoj nadgleda DUPENCE, ima kraj sebe Örmärüsäu s potpisom uglednog proizvođača namještaja, te da jednim dodirom zaslona može postati što želi? Da konačno ne mora biti među prvih stotinu naručitelja boljeg života, te slušati ono monotono meketanje "Ali, ni to nije sve! Ako nazovete odmah...".

Naravno, ovo su potpuno ozbiljna predviđanja koja će se sigurno ostvariti. I želim svakom pederu da uživa u njihovim ostvarenjima, jer će ti događaji nemjerljivo utjecati na njihov život!

Predviđam da će nova Vlada doista i osnovati Ministarstvo useljeništva i demografske obnove. Bilo bi neprocjenjivo da konačno postoji ministarstvo s čijom se kraticom pederi mogu poistovjetiti, MUDO. Predviđam da će, u skladu s tim trendom, biti osnovan i Državni ured za poticanje i evaluaciju napretka cjeloživotne emancipacije. Ured bi, između ostalih grupa, bio posvećen i nama pederima. Vjerujem da bi DUPENCE, kao skraćeni naziv Ureda, značajno pridonijelo uključenosti pedera u heteronormativni svijet

S druge strane, sljedeće stvari želim onim ljudima kojima su ovakve želje pretjerano ozbiljne, ljudima koji naginju lakšim temama i humoru. Želim im da gledaju stabla i cvijeće, slušaju ptice. Neka upijaju zrake sunca i uživaju u kiši. I ogrebu se na kupinu. Da pojedu previše nezrelog drenka koji su ubrali u šumi i dobiju proljev. Da sviraju, slikaju, plešu. I budu blesavi. Da stvaraju. Slušaju mora, rijeke i potoke. A ne lažne proroke.

Da ne budu kolektivno tupi. Nego individualno oštri.

Deda Vangej has spoken!

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.