Novi film Vice serijala "Izvan četiri zida" predstavlja Gorana, uspješnog, pametnog i hrabrog mladog čovjeka iz Beograda koji je odlučio ne kriti svoju seksualnost, zbog čega ga je obitelj odbacila. No, on poručuje kako mu je jedino prihvatljivo živjeti iskreno i bez laži.

U 15-minutnom dokumentarcu iz serijala u produkciji Vice, Beograđanin Goran Zarić priča o svom odrastanju, odnosu s roditeljima, zašto ne vjeruje u autanje, te sedmogodišnjoj vezi s, danas već bivšim, partnerom Darkom Sokovićem, koji se također pojavljuje u videu.

Goran je odrastao na selu s roditeljima, bratom i sestrom, a u Beograd se doselio početkom studiranja.

"Bio sam dobar student, dobar đak, dobar sin".

Uskoro je upoznao i partnera, Darka, s kojim je proveo sedam godina.

"To je veza u kojoj sam prvi put osjetio tu vrstu ljubavi i sigurnosti da mogu prihvatiti samog sebe do kraja. To je bio prijelomni trenutak kada sam si rekao 'okej, sad to mogu biti i prema čitavom svijetu'. Taj susret i taj odnos s njim me učinio čovjekom kakav sam danas. Sad smo jako dobri prijatelji i kolege", priča Goran.

Kaže kako se nikad nije "službeno" autao, za što navodi dva razloga.

"S jedne strane zbog straha od odbacivanja, a s druge strane ja iskreno doista ne vjerujem u sam čin autanja. Ne vjerujem da samo zato što sam gej trebam svakoj osobi pojedinačno reći, bila to moja obitelj, prijatelji, kolege na poslu ili fakultetu, da ih trebam posjesti, napraviti težak uvod, reći nešto kao 'znate ja imam sad nešto strašno da vam kažem, molim vas da me pažljivo slušate ovo mi je jako važno, znate ja sam gej'. Većina ljudi to ne mora raditi".

Goranom nekadašnji partner, Darko, kaže kako su u toj vezi formirali jedan drugoga, a danas se zajednički brinu o njihovom psu i mački, te otkriva na koji način govori o svom privatnom životu na poslu.

"Nema šanse da dopustim da se o mojoj seksualnoj, emotivnoj i nekoj drugoj orijentaciji govori na način da se dovodi u pitanje ispravnost toga. To se vidi s mojim poslovnim partnerima, ne možemo funkcionirati poluprivatno kad su u pitanju njihovi životi, kad pričamo o njihovom obiteljskom životu, vikendu i slično, a da kad pričamo o mom životu da to bude skroz privatno, to tako ne ide", priča Darko.

Goran je imao jako blizak odnos s majkom, no sve se promijenilo nakon što su mu roditelji preko Facebooka doznali da je gej.

"Objavio sam fotografije s partnerom, bilo je jasno da smo više od prijatelja. Kad su to vidjeli u obitelji nisu sa mnom komunicirali pola godine. Kad sam im došao u posjetu pričao sam s majkom, rekla mi je 'vidim da si izgubio moralni kompas'. A tada sam imao partnera sedam godina, bio sam samo s jednom osobom, on je bio jedina osoba s kojom sam se poljubio, s kojom sam živio, jedina u mojih 30 godina, a ona mi tako govori i pomislio sam kako me ta žena uopće ne poznaje. Ali ono što je meni možda bilo još strašnije je pomisao kako me ta žena uopće ne želi upoznati".

Ističe kako je jako važna financijska neovisnost, jer se često događa da mnogi u Srbiji biraju život u laži jer ovise o roditeljima. Stoga je odlučio prekinuti studij i osamostaliti se, jer nije želio prekinuti tadašnju vezu. Kaže kako je to za njega bio ključan trenutak "jer su mi iskrenost i istina bili najvažniji".

Obitelj je s njim prekinula sve odnose, nakon što mu je majka poslala sms u kojem mu piše kako je otac, s kojim Goran nikad nije bio blizak, sve doznao i kako "od sramote ne mogu dignuti glavu". Majka mu je poručila da ga više ne žele vidjeti, kako je izgubio svoju obitelj i kako nikad neće imati drugu i da će završiti sam.

"Nije dovoljno nekome reći 'više nisi moj sin' pa da to prestane. Oni su i dalje moji roditelji, mogu se s tim nositi. Ne bih se mogao nositi s tim da lažem roditeljima, da uđem u neki lažni brak. Svi ti potencijalni scenariji koji postoje za gej muškarca u Srbiji za mene nisu bili prihvatljivi, za mene je jedino bilo prihvatljivo da budem to što jesam. Ne mogu ispunjavati tuđe želje i očekivanja", poručio je Goran.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+4 # Marija Dimic 2016-03-15 13:31
tako Divan, Hrabar, Iskren decko. Zelim puno ljubavi.
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.