"Neki me zadirkuju jer sam drukčije boje kože od svog tate, a drugi zato jer imam dvojicu očeva, ali ja mislim da je imati dvojicu očeva koji me vole fantastično", rekao je, među ostalim, Jordan Windle u videu snimljenom u sklopu kampanje "It Gets Better", prije pet godina.

Taj američki juniorski šampion u skokovima u vodu iza sebe ima i priču o uspjehu koja je opisana u jednoj od epizoda nove dokumentarne serije Gold Medal Families, o šest mladića i djevojaka koji se kvalificiraju za ovogodišnje XXXI. Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Rođen je u seocetu u kambodžanskoj provinciji Prey Veng, a njegovi su roditelji umrli kad je bio beba, nakon čega je dospio u sirotište. Tamo ga je posvojio Jerry Windle i maleni je Jordan otad rastao uz njega i njegovog partnera Andresa Rodrigueza.

Impresivni uspjesi

Danas se Jordan Windle može pohvaliti da je sa samo 12 godina postao jedan od najmlađih skakača u vodu koji su se uspjeli probiti u kvalifikacije za američki olimpijski tim, godine 2013. osvojio je zlatnu medalju na juniorskom panameričkom prvenstvu u Arizoni. Kako sam kaže, ponosan je na sudjelovanje u kampanji "It Gets Better" jer želi da djeca znaju kako ih vršnjačko nasilje ne mora zaustaviti na putu do ostvarenja snova.

"Moj me tata naučio da je ljubav – ljubav te da si zaslužuju biti sretni. Znam da ima puno djece koja bi voljela imati obitelj poput moje", napisao je na svojoj internetskoj stranici.

No mladi Jordan ne bilježi samo sportske uspjehe. Zajedno s tatom Jerryjem napisao je dječju knjigu An Orphan No More…the true story of a boy – Chapter One koja je nastala iz priča za laku poručuje ovaj svestrani mladić.

Prvi zagrljaj i obećanje očinske ljubavi

Danas je ponovno u kvalifikacijama za Olimpijske igre i njegova će priča biti predstavljena u seriji Gold Medal Families.

"Oduvijek sam želio biti roditelj i našao sam se na putu za Kambodžu kako bih postao otac. Kad sam primio tog nevjerojatnog dječaka u naručje i on me zagrlio, obećao sam mu da ću ga uvijek voljeti i pomoći mu da ostvari snove", govori Jordan Windle u najavi epizode.

I u tome je očito uspio, što potvrđuju i riječi njegova sina:

"Sretan sam što su mi moji tate omogućili najbolje trenere u državi i što se natječem sa skakačima iz cijelog svijeta".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.