Lord Ivar Mountbatten, rođak britanske kraljice Elizabete II., prvi je član te poznate i slavne kraljevske obitelji koji je javno otkrio kako je gej. Nakon što se čitavog života borio s vlastitom seksualnošću kaže kako je sad puno sretniji, obitelj mu pruža podršku, a bivša supruga čak odlazi na jogu s njegovim partnerom.

U petom desetljeću života, lord Ivar Mountbatten, pra-pra-praunuk kraljice Viktorije i rođak britanske kraljice Elizabete II., autao se u medijima i tako postao prvi član šire kraljevske obitelji koji je otkrio javnosti da je gej. Veza 53-godišnjeg lorda bila je ključna i za njegovog, godinu dana starijeg partnera, Jamesa Coyla, a sudbonosni susret dogodio se na skijanju prošle godine, piše PinkNews.  

Iako je sada sretniji, kaže kako se još uvijek ne osjeća 100 posto ugodno kao gej. Još kao tinejdžer shvatio je kako je biseksualan, stoga je mislio i kako se nikad neće oženiti.

"Nisam nikad imao problema odrastajući kao član obitelji Mountbatten ali znalo se kako se o 'toj vrsti ljubavi' ne govori. Zadivljen sam koliko smo daleko došli po pitanju prihvaćanja. Autanje je tako smiješna fraza ali pretpostavljam kako sam to učinio radije nego da obilaznim putem ostvarim sreću. Borio sam se sa seksualnošću i na neki način ta borba još uvijek traje.

Za mene je velika stvar to što sam o svemu progovorio u javnosti. Do sada sam živio kao heteroseksualac i život s muškarcem za mene je nešto sasvim novo. Idem korak po korak", otkrio je lord. 

Otac troje djece razveo se 2011. od supruge Penelope Thompson nakon 17 godina braka, a za bivšu suprugu, kojoj je na početku veze rekao da je biseksualac, kaže kako je oduvijek bila puna razumijevanja na čemu će joj biti zauvijek zahvalan.

Iako se još uvijek navikava na život s partnerom, njegove kćeri su zadovoljne s drugim muškarcem u kući jer to im je draže od pomajke. A njegova bivša supruga Penelope odlazi na jogu s njegovim partnerom. Iako se pridržavaju pravila kako u javnosti neće ispoljavati znakove bliskosti, čitavoj obitelji i svim prijateljima rekli su za svoju vezu.

"Obojica se borimo na različite načine. Za nas znaju svi iz obitelji i pružaju nam potpunu podršku. Nije nas zanimala prolazna veza iako vlada stereotip kako gejevi često mijenjaju partnere i idu iz jedne veze u drugu. Nakon što sam pronašao Jamesa ne moram nikome lagati i znam kako neću ostarjeti sam", rekao je.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.