U propagandnom videu mormonske crkve bivši lezbijski bračni par otkriva detalje svojeg razvoda tvrdeći da je njihov brak zapravo bio dio većeg Božjeg plana da se vrate Crkvi.

Courtney i Rachelle dolaze iz veoma različitih obitelji. Courtney je odgojena u obitelji mormona i od malih je nogu bila tjeskobna zbog vlastite seksualnosti.

Spoznaja da je njezina seksualnost u direktnom nesuglasju s naukom njezine Crkve, koji je smatrala nedvojbeno ispravnim, "razdirala je njezinu dušu na komadiće", javlja Pink News.

Sotonska posla

"Sotona je živio u toj tajni i što sam manje govorila o njoj, Sotona je uzimao sve više mjesta", objašnjava Courtney, koja se osjetila primoranom izabrati između ostanka u Crkvi i depresije s jedne i pokušaja da se oslobodi s druge strane.

Njezina partnerica Rachelle, koju je upoznala za vrijeme studija, dolazi iz mnogo otvorenije obitelji i uvijek je gajila podozriv odnos prema organiziranoj religiji. Vjenčale su se, no kad je obitelj napokon prihvatila Courtney, pet godina nakon što je započela njezina veza s Rachelle, osjetila je snažan poziv da se vrati natrag pod okrilje Crkve.

Počele su primati misionare i zajedno čitati Mormonovu knjigu. Na Silvestrovo 2016. odlučile su se razvesti jer im se činilo da bi tako "udovoljile" Bogu.

Shvatila je da joj nikad nije bilo suđeno vjenčati se s Courtney

Courtney se kroz suze prisjeća svih planova koje su imale, a kojih su se odrekle vjerujući da je plan njihova "Nebeskog Oca" bolji nego njihov. One, jer nekad skeptična Rachelle sad je shvatila da joj zapravo nikad nije bilo suđeno vjenčati se s Courtney, već ju je Courtney samo trebala "vratiti Crkvi".

Rachelle je krštena i za Courtney se tada "sve posložilo" – shvatila je da je njezina misija bila zajedno s Courtney vratiti se Evanđelju.

Video, koji demonizira LGBT ljubav, oduševio je mnogobrojne mormonske stranice, osobito Mormon Hub, poznatu po objavljivanju uradaka protiv istospolnih zajednica. Istaknimo da mormonska crkva tvrdi da ne mrzi LGBT osobe, već odobrava istospolne zajednice iako ih smatra grešnima.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

0 # branislav 2017-08-31 22:10
U biti kao dva programirani roboti koji su u jednom trenu postajajna shvatili da su vise nego PROGRAM, to jest u primitivnom prijevodu BOG, kojeg nose u hardwareru zvanog mozag.
Ali onda opet izgubili vjeru u dostignuti sopstveni evolucijski pomak i vratili se starom programu=bogu,n eka vrsta krsco nostalgicari.
To se dogadja kada ljudi izgube vjeru u samog sebe zbog sopstvene nesposobnosti!!
Odgovori | Report to administrator

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam