www.stream-xnxx-porn.com

Četrdeset sudionica i sudionika iz Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Srbije početkom rujna u Korenici je sudjelovalo u projektu Sport Unites čiji je cilj, između ostalog, bio stvaranje jače i uključivije LGBTI zajednice, a svoja će iskustva za nekoliko dana podijeliti u Zagrebu.

Podsjetimo, susret je organizirala zagrebačka udruga Platypus, dok su partneri bili Izađi iz Srbije, Queer Montenegro iz Crne Gore i Thessaloniti Pride iz Grčke. Projekt je financiran od strane Europske Unije putem programa ERASMUS+ za obrazovanje, mlade i sport.

Kako kaže Ivan Grgurić iz Platypusa, projekt se provodio putem neformalnih metoda učenja, što znači da na projektu nije bilo predavanja i prezentacija, već su sudionici učili jedni od drugih i zajednički izvršavali zadatke (prvenstveno kroz rad u grupama). Sudionici su na kraju dobili Youthpass, certifikat o stečenim kompetencijama koji Europska Unija priznaje kao legitimni dokaz o stečenim znanjima, vještinama i iskustvima.

"Iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno, jer nakon što dva mjeseca u Korenici nije pala ni kap kiše, na dan našeg dolaska dočekao nas je pljusak biblijskih razmjera, tijekom projekta organizirane su i aktivnosti u prirodi poput uspona na planinu Plješevica i razgledavanje Plitvičkih jezera, gdje smo također organizirali dvije radionice", ispričao je.

sportunites02

Teme koje su sudionici obrađivali uključivali su primjere LGBTI sportaša koji su mijenjali percepciju spolnih i rodnih manjina u širem društvu, poput Martine Navratilove, kao i primjere heteroseksualnih sportaša koji koriste svoju slavu i ugled za promicanje ljudskih prava, a osobito prava LGBTI osoba, među mladim ljudima, primjerice engleski ragbijaš Ben Cohen koji je osnovao Ben Cohen StandUp Foundation, čiji cilj je borba protiv homofobije i nasilničkog ponašanja.

"Jedan od ciljeva projekta bilo je i stvaranje uključivije LGBTI zajednice, posebno prema 'našim' manjinama – trans* i interseksualnim osobama. Stoga su organizirane radionice o položaju trans* i interseksualnih osoba u sportu i u lokalnim LGBTI zajednicama. Jako nam je drago da je na projektu sudjelovalo dosta trans* osoba iz svih partnerskih zemalja i njihov doprinos kod obrađivanja ovih tema je bio neprocjenjiv", kaže Grgurić.

sportunites03

Dodaje i kako su došli do zaključka da dobar dio gejeva i lezbijki posjeduje vrlo ograničeno znanje o trans* i interseksualnim osobama (primjerice, koja je razlika između te dvije skupine), kao i o problemima s kojima se susreću.

"Međutim, ono što još više zabrinjava jest da se stječe dojam da među dvije najveće LGBTI grupe, lezbijkama i gejevima, mnogi smatraju da ih se problemi trans* i interseksualnih osoba ne dotiču", završno nam je rekao Ivan Grgurić iz udruge Platypus.

Dio ideja koje su sudionici razvili tijekom ovog projekta te više o iskustvima sudionika iz ovog projekta možete čuti u prostorijama Iskoraka, Petrinjska 27, u ponedjeljak 30. listopada u 19:30. Na prezentaciji če se predstaviti i buduć projekti udruge Platypus. Svoj dolazak najavite organizatorima na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi znali približan broj sudionika i za to adekvatno pripremili prostor u prostorijama Iskoraka.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.