www.stream-xnxx-porn.com

Četrdeset sudionica i sudionika iz Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Srbije početkom rujna u Korenici je sudjelovalo u projektu Sport Unites čiji je cilj, između ostalog, bio stvaranje jače i uključivije LGBTI zajednice, a svoja će iskustva za nekoliko dana podijeliti u Zagrebu.

Podsjetimo, susret je organizirala zagrebačka udruga Platypus, dok su partneri bili Izađi iz Srbije, Queer Montenegro iz Crne Gore i Thessaloniti Pride iz Grčke. Projekt je financiran od strane Europske Unije putem programa ERASMUS+ za obrazovanje, mlade i sport.

Kako kaže Ivan Grgurić iz Platypusa, projekt se provodio putem neformalnih metoda učenja, što znači da na projektu nije bilo predavanja i prezentacija, već su sudionici učili jedni od drugih i zajednički izvršavali zadatke (prvenstveno kroz rad u grupama). Sudionici su na kraju dobili Youthpass, certifikat o stečenim kompetencijama koji Europska Unija priznaje kao legitimni dokaz o stečenim znanjima, vještinama i iskustvima.

"Iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno, jer nakon što dva mjeseca u Korenici nije pala ni kap kiše, na dan našeg dolaska dočekao nas je pljusak biblijskih razmjera, tijekom projekta organizirane su i aktivnosti u prirodi poput uspona na planinu Plješevica i razgledavanje Plitvičkih jezera, gdje smo također organizirali dvije radionice", ispričao je.

sportunites02

Teme koje su sudionici obrađivali uključivali su primjere LGBTI sportaša koji su mijenjali percepciju spolnih i rodnih manjina u širem društvu, poput Martine Navratilove, kao i primjere heteroseksualnih sportaša koji koriste svoju slavu i ugled za promicanje ljudskih prava, a osobito prava LGBTI osoba, među mladim ljudima, primjerice engleski ragbijaš Ben Cohen koji je osnovao Ben Cohen StandUp Foundation, čiji cilj je borba protiv homofobije i nasilničkog ponašanja.

"Jedan od ciljeva projekta bilo je i stvaranje uključivije LGBTI zajednice, posebno prema 'našim' manjinama – trans* i interseksualnim osobama. Stoga su organizirane radionice o položaju trans* i interseksualnih osoba u sportu i u lokalnim LGBTI zajednicama. Jako nam je drago da je na projektu sudjelovalo dosta trans* osoba iz svih partnerskih zemalja i njihov doprinos kod obrađivanja ovih tema je bio neprocjenjiv", kaže Grgurić.

sportunites03

Dodaje i kako su došli do zaključka da dobar dio gejeva i lezbijki posjeduje vrlo ograničeno znanje o trans* i interseksualnim osobama (primjerice, koja je razlika između te dvije skupine), kao i o problemima s kojima se susreću.

"Međutim, ono što još više zabrinjava jest da se stječe dojam da među dvije najveće LGBTI grupe, lezbijkama i gejevima, mnogi smatraju da ih se problemi trans* i interseksualnih osoba ne dotiču", završno nam je rekao Ivan Grgurić iz udruge Platypus.

Dio ideja koje su sudionici razvili tijekom ovog projekta te više o iskustvima sudionika iz ovog projekta možete čuti u prostorijama Iskoraka, Petrinjska 27, u ponedjeljak 30. listopada u 19:30. Na prezentaciji če se predstaviti i buduć projekti udruge Platypus. Svoj dolazak najavite organizatorima na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi znali približan broj sudionika i za to adekvatno pripremili prostor u prostorijama Iskoraka.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.