www.stream-xnxx-porn.com

Nije tajna da je Netflix poprilično gej frendli pa se tako može pretraživati sadržaj unosima poput "gay", "lesbian", "queer", "LGBTQ" i sl., a čak se i na profilima korisnika generira lista preporuka takvih sadržaja.

Pravu prekretnicu u omogućavanju lakšeg i dostupnijeg gledanja LGBT filmova napravio je najunosniji televizijski pakt u povijesti, onaj između Netflixa i multitalentiranog redatelja i scenarista Ryana Murphyja, u iznosu od tristo milijuna dolara.

Lista filmova u nastavku samo će započeti najnovijim Murphyjevim pothvatom, a s obzirom na to da hrvatska inačica Netflixa ima nešto drugačiju kinematografsku ponudu od Netflixa u drugim državama, donosimo vam pet filmova LGBTIQ tematike koje možete gledati upravo u Hrvatskoj. Zbog toga se nužno ne radi o filmovima koji su tek izašli.

The Boys in the Band (2020.)

Uprizorena pederska kazališna drama. Potrebno joj je neko vrijeme da se zakuha, a jednom kad krene, držat ćete dah dok ne završi. Radnja se odvija u New Yorku 1968. godine, točnije, jedne večeri kad se okupi grupa gej prijatelja kako bi proslavila rođendan jednog od njih. Da ne bi sve bilo divno i krasno, na zabavu dolazi i gost iz prošlosti zbog čije se prisutnosti cijela večer okreće naglavačke. Kako sam i sâm gej, bilo je urnebesno pratiti radnju i svjedočiti koliko su zorno prikazani stereotipi o pederima, odnosno koliko su vješto prenesena ponašanja, od govora do pokreta tijela i odnosa među likovima, iz stvarnosti u film. Ako ste i sami gej, vjerujem da će vam biti zabavno dodjeljivati likovima imena iz vaše prijateljske grupe. Pomalo je nevjerojatno da se na promidžbenom posteru nalaze apsolutno svi gej glumci: Jim Parsons, Zachary Quinto, Matt Bomer, Andrew Rannells, Charlie Carver, Robin de Jesús, Brian Hutchison, Michael Benjamin Washington i Tuc Watkins. Istim glumcima ovo je filmska verzija uspješnog brodvejskog oživljavanja kazališnog komada iz 2018. godine za koji je predstava dobila nagradu Tony upravo za najbolji revival kazališnog djela.

Elisa & Marcela (2019.)

…iliti kako su dvije lezbijke prevarile heteronormativni sustav. Biografska drama koja prati dvije zaljubljene žene od kojih jedna mijenja identitet u muškarca kako bi početkom 20. stoljeća u Španjolskoj stupile u brak. LGBTIQ zajednici poznata je igra skrivača u društvu, no ova, kao što ste pročitali, odlazi korak dalje pod presingom pretvaranja i zatomljavanja svojeg seksualnog identiteta. Možda ćemo vam malo spojlati dio filma, ali poprilično je tužno kad netko izjavi da mu je draži zatvor od vanjskog svijeta, a još tužnije kad te netko tjera dokazivati spol. Film je bio nominiran za Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu prošle godine, a svojom je kvalitetom zaradio dvije nagrade publike, jednu za najbolji film na filmskom festivalu OUTshine i drugu za najbolju produkciju na dodjeli nagrada Gaudí.

I Am Jonas (2018.)

Radnja francuskog TV filma o odrastanju na prijelazu tisućljeća prati Jonasa kroz dva vremenska tijeka, onog tinejdžerskog i onog odraslog. Jonasovo neodgovorno ponašanje dovodi ga u probleme u sadašnjosti, a objašnjenje se skriva u njegovoj prošlosti kad odlazi na dejt s Nathanom ne znajući kako će im se životi zauvijek promijeniti. Ključna riječ: otmica. Odraslog Jonasa utjelovio je Félix Maritaud, gej glumac koji uspješno gradi karijeru u francuskoj filmskoj queer sferi. Film je dobio nagradu za najboljeg redatelja na seulskoj međunarodnoj dodjeli nagrada za televizijska ostvarenja, a u internetskim bespućima može se pronaći i pod naslovima "Jonas" i "Boys".

Loev (2015.)

Priča o ljubavi, bez obzira kako tu riječ pišete (naslov je namjerno pogrešno napisan). Kao najmnogoljudnija zemlja, Indija ima štošta za ponuditi. U ovom nadahnjujućem filmu daje intiman uvid u istraživanje ljubavi i seksualnosti između dva prijatelja tijekom vikend-putovanja. Gej likovi Sahil i Alex, čini se, prihvatili su svoj identitet pa je i prikaz njihova emocionalnog putovanja malo drugačiji od onoga klasično problematičnog kakav smo navikli gledati na ekranima. Dhruv Ganesh, jedan od glumaca, nije doživio premijeru filma jer je u međuvremenu, nažalost, preminuo. Film je osvojio dvije nagrade publike na međunarodnim filmskim festivalima "Frameline" u San Franciscu i "TLVFest" u Tel Avivu.

People You May Know (2016.)

Pazite s kim pijete, s kim spavate i s kim se dopisujete.
Pijane noći znaju biti burne, a jedna takva dogodila se udanoj Deliji koja ostaje trudna sa svojim bivšim dečkom. Taj isti bivši, Joe, u tajnoj je online vezi s muškarcem kojeg tek treba upoznati. U ovoj kaotičnoj situaciji teško je odrediti tko je izvukao deblji kraj pa prepuštamo vama da odvagnete. Film je osvojio tri nagrade, one za najbolji film i najboljeg redatelja na filmskom festivalu Cinema Diverse te za umjetničko dostignuće glumca Marka Cirilla na filadelfijskom Međunarodnom gej i lezbijskom filmskom festivalu.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.