www.stream-xnxx-porn.com

Donosimo drugi dio pregleda najboljih pjesama LGBT (friendly) glazbenika u protekloj godini s dovršenom Spotify playlistom.

10. Sleaford Mods – Elocution

Ove je godine britanski electro-punk dvojac Sleaford Mods izdao odličan novi album "Spare Ribs". "Elocution" donosi njihovu minimalističku produkciju, melodiozan synth i konfrontativni tekst o odbijanju prilagodbe srednjoklasnim očekivanjima: "I'm no good with elocution/To get myself into the institution".

9. Billie Eilish – NDA

Billie Eilish ove je godine oduševila svojim drugim, zrelim albumom "Happier Than Ever". Nama se najviše svidjela pjesma "NDA", mračni komad s distorziranim sintisajzerom u kojem se Billie suočava s, često seksističkim, medijskim prosudbama o sebi i životom pod povećalom.

8. Black Country, New Road – Sunglasses

Najbolja pjesma s izvrsnog debija "For the First Time" britanskog math rock benda Black Country, New Road "Sunglasses" spektakularna je rock himna. Počinje nježnim uvodom o prigovorima sredovječnih malograđana o prekratkim suknjama i zgradama koje se ne grade više kao nekad, gradira u dramatičnom prijelazu da bi se rasplela u divljem post-punk naletu samouvjerenosti.

7. Sarah-Mary Chadwick – That Feeling Like

Melbournska kantautorica Sarah-Mary Chadwick izdala je jedinstven, neobuzdan album "Ennui and Me Are Friends, Baby". Mjuziklastu "That Feeling Like" u kojoj je bezbrižna, vesela glazba jukstapozicionirana mračnijem tekstu Chadwick izvodi s nevjerojatnom snagom i autentičnosti koja proizlazi iz posvemašnjeg nehaja.

6. Halsey – Lilith

Halsey je izdala vjerojatno najsmjeliji pop projekt ove godine. Riječ je o fantastičnoj, mračnoj pop ploči "If I Can't Have Love, I Want Power" u suradnji s Trentom Reznorom i Atticusom Rossom na kojoj se suočava s vlastitim spontanim pobačajima i porođajem. Najbolja je pjesma "Lilith" s izvrsnim trip hop beatom i dekadentnim tekstom.

5. Julien Baker – Favor

Julien Baker ove je godine izdala izvrsni drugi album "Little Oblivions" na kojem se nastavlja obračunavati s vlastitim demonima pomirbe kršćanskog i lezbijskog identiteta, psihičkih poremećaja i ovisnosti. Na breakbeat "Favor" ova emocija izvrsno izlazi na vidjelo dok Baker pokušava poručiti koliko joj je važna podrška ljudi koje voli i ne želi njome manipulirati.

4. Dry Cleaning – More Big Birds

Fantastični britanski post-punk bend objavio je odličan album "New Long Leg". Najviše nam se dopala izvrsna pjesma "More Big Birds" koja je savršen primjer poetike benda – ležernog post-punk zvuka, izvrsnih poetskih stihova izgovorenih spoken wordom Florence Shaw i nježnog ambijenta.

3. St. Vincent – Down & Out Downtown

Popularna kantautorica St. Vincent oduševila je albumom "Daddy's Home" na kojem progovara o zatvorskoj kazni svojeg oca. Najdojmljivija je pjesma "Down & Out Downtown", hommage sedamdesetima sa senzualnom gitarskom melodijom i karakterističnim vokalom.

2. IDLES – The Beachland Ballroom

Britanski punkeri ove su godine objavili album "Crawler", puno kompleksnije i raznolikije izdanje od prethodnika Mono. Najviše nam se svidio singl "The Beachland Ballroom", izvrsna, osjećajna balada u kojoj Joe Talbot pjeva o nadvladavanju vlastitih trauma.

1. Lucy Dacus – Thumbs

Na prvo mjesto ove je godine zasjela kantautorica Lucy Dacus s čijeg je fantastičnog albuma "Home Video" uzeta pjesma "Thumbs". U ovoj eteričnoj baladi Dacus se prisjeća susreta s ocem potencijalnog ljubavnog interesa kojeg kći emocionalno ucjenjuje pa Dacus sanjari o tome da mu palčevima iskopa oči.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.