www.stream-xnxx-porn.com

Nominacije za Oscara i ove su se godine našle na udaru kritika zbog izostanka rasne i spolne raznolikosti, pa je u sjeni ostala još jedna značajna nominacija - Antony Hegarty, pjevačica benda Antony & The Johnsons, nominirana je za najbolju pjesmu i prva je transrodna osoba u konkurenciji za tu najprestižniju filmsku nagradu još od '70-tih.

Prepoznatljiva po hipnotizirajućem glasu, pjevačica benda Antony & The Johnsons, Antony Hegarty, nominirana je u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu, Manta Ray, snimljenu za dokumentarac Racing Extinction.

Hegarty je prva trans* osoba nominirana za tu najprestižniju filmsku nagradu još od '70-tih godina kad je za Oscara bila nominirana kompozitorica Angela Morley, piše Independent

 

Iako su pojedini glumci već osvajali nominacije ili dobili Oscara za uloge trans* osoba, poput Jareda Letoa u filmu Dallas Buyers Club ili Hillary Swank u filmu Boys Don't Cry, a među ovogodišnjim nominiranima je i Eddie Redmayne za ulogu prvog muškarca koji se podvrgnuo operaciji promjene spola u filmu The Danish Girl, još uvijek je nominacija trans* umjetnika/ce izuzetno rijetka pojava.

Zagovornica transfeminizma

Rođena je 1971. u Engleskoj, a s obitelji se često selila, pa je karijeru gradila po Europi i SAD-u. Od Amsterdama, gdje joj je "život iz crno-bijele prešao u perspektivu punu boja", preko San Francisca do New Yorka, gdje je "konačno pronašla samu sebe".

Njezina najpoznatija pjesma je bez sumnje For Today I am a Boy, koja govori o želji dječaka da kad odraste bude žena, o čemu govore i stihovi: "One day I'll grow up, I'll be a beautiful girl. But for today I am a child, for today I am a boy".

Kaže kako joj "nije bilo nimalo ugodno pjevati tu pjesmu", no usprkos tome uživala je u "izazovu koji ju je tjerao da se oslobodi tog srama i istraži može li na taj način utjecati na druge ljude".

Hegarty je postala svojevrsnom glasnogovornicom trans* osoba, no uvijek naglašava kako govori u svoje osobno, a ne u ime zajednice.

"Govorim o vlastitim iskustvima, ali ne mogu govoriti u nečije tuđe ime. Pogotovo jer je moja situacija nejasna, jer nisam prošla tranziciju iz muškarca u ženu".

Puno puta je istaknula kako bi htjela da je u filmu o njezinu životu glumi netko tko je i sam trans* osoba, jer joj se ne sviđa ideja kako zanimljive gej ili trans* uloge dobivaju hetero glumci i glumice.

Hegarty je suosnivačica umjetničke organizacije Future Feminist Foundation iz New Yorka, koja se zalaže za transfeminizam i odmak od ustaljenih patrijarhalnih odnosa. 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.