Kako bi pokazala da i muškarci, baš kao i žene, muku muče s društveno nametnutim idealima ljepote, zbog čega su brojni među njima nezadovoljni vlastitim izgledom, umjetnica Abigail Ekue fotografirala je 500 golih muškaraca i učinila vidljivim taj problem o kojem se ne govori.

Za razliku od razgolićenih ženskih tijela koja se prikazuju na razne načine svuda oko nas, od muzeja do televizije, puno teže ćete zamijetiti prikaze golih muškaraca i to je jedno od rijetkih područja na kojima se heteronormativni muškarci bore za vidljivost.

Fotografkinja Abigail Ekue odlučila je to promijeniti i 2012. počela fotografirati gole muškarce kroz istinit, izražajan i izravan pristup za koji je ocijenila kako nedostaje u široj kulturnoj komunikaciji.

"Željela sam nešto drugačije od klasične studijske fotografije 'isklesanih' golih muških tijela", rekla je za Huffington Post. Umjesto toga, Ekue ih je željela fotografirati u njihovim svakodnevnim pozama koja prikazuju njihova nesavršena, ranjiva, normalna tijela.

Muškarcima koji žele sudjelovati u projektu poručuje kako trebaju biti punoljetni, a da izgled, rasa, seksualna orijentacija, tetovaže ili bilo što drugo nisu bitni. Samo ih želi prikazati onakvima kakvi doista jesu. Kakvi smo svi uostalom.

Do sada je fotografirala gotovo 500 razgolićenih muškaraca, a ove jeseni će objaviti zbirku aktova pod nazivom "Bare Men". Želja joj je premostiti jaz između toga što poručuju "muška" i "ženska" nagost.

"Nadam se kako će fotografije iz serijala 'Bare Man' pokazati kako goli muškarci nisu ni ružni ni nepoželjni. Željela sam pokazati kako su i neki muškarci, baš kao i žene, nezadovoljni svojim izgledom zbog društveno nametnutih ideala ljepote, no tu su i potpuno samouvjereni muškarci. Prikaz golog muškarca ne mora uvijek biti seksualan, htjela sam srušiti tu stigmu s muške nagosti", poručila je Ekue.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam