Kako bi pokazala da i muškarci, baš kao i žene, muku muče s društveno nametnutim idealima ljepote, zbog čega su brojni među njima nezadovoljni vlastitim izgledom, umjetnica Abigail Ekue fotografirala je 500 golih muškaraca i učinila vidljivim taj problem o kojem se ne govori.

Za razliku od razgolićenih ženskih tijela koja se prikazuju na razne načine svuda oko nas, od muzeja do televizije, puno teže ćete zamijetiti prikaze golih muškaraca i to je jedno od rijetkih područja na kojima se heteronormativni muškarci bore za vidljivost.

Fotografkinja Abigail Ekue odlučila je to promijeniti i 2012. počela fotografirati gole muškarce kroz istinit, izražajan i izravan pristup za koji je ocijenila kako nedostaje u široj kulturnoj komunikaciji.

"Željela sam nešto drugačije od klasične studijske fotografije 'isklesanih' golih muških tijela", rekla je za Huffington Post. Umjesto toga, Ekue ih je željela fotografirati u njihovim svakodnevnim pozama koja prikazuju njihova nesavršena, ranjiva, normalna tijela.

Muškarcima koji žele sudjelovati u projektu poručuje kako trebaju biti punoljetni, a da izgled, rasa, seksualna orijentacija, tetovaže ili bilo što drugo nisu bitni. Samo ih želi prikazati onakvima kakvi doista jesu. Kakvi smo svi uostalom.

Do sada je fotografirala gotovo 500 razgolićenih muškaraca, a ove jeseni će objaviti zbirku aktova pod nazivom "Bare Men". Želja joj je premostiti jaz između toga što poručuju "muška" i "ženska" nagost.

"Nadam se kako će fotografije iz serijala 'Bare Man' pokazati kako goli muškarci nisu ni ružni ni nepoželjni. Željela sam pokazati kako su i neki muškarci, baš kao i žene, nezadovoljni svojim izgledom zbog društveno nametnutih ideala ljepote, no tu su i potpuno samouvjereni muškarci. Prikaz golog muškarca ne mora uvijek biti seksualan, htjela sam srušiti tu stigmu s muške nagosti", poručila je Ekue.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.