"Sluškinjina priča" ("The Handmaid's Tale"), Huluova hit-serija koja je odmah po prikazivanju prve sezone stekla kultni status, 25. travnja vraća se na male ekrane. U drugoj sezoni serije, snimljene prema bestseleru Margaret Atwood, pratit ćemo sudbinu trudne June (Elisabeth Moss) u bijegu nakon njezina odlaska iz obiteljskog zatvora u domu Zapovjednika Waterforda (Joseph Finnes).

Majčinstvo i otpor glavne su teme druge sezone "Sluškinjine priče".

U drugoj sezoni glumačka postava je ista kao i prva, uz poneka pojačanja poput Marise Tomei, a za razliku od prve koje imala 10 epizoda, druga sezona ih ima 13. Producenti ističu i da se nova sezona radi s puno većim budžetom kako bi se publici još bolje dočarao život u Gileadu, autokratskom teokratskom režimu koji je preuzeo Sjedinjene Američke Države.

THT June

Autorica romana prema kojoj je snimljena hit serija "Sluškinjina priča" Margaret Atwood angažirana je i na snimanju druge sezone.

Kako piše magazin Elle, priča druge sezone posve se razlikuje od prve. I dok se Moira snalazi s novostečenom slobodom u Kanadi, June je u bijegu. U drugoj sezoni radnja će se konačno odvijati i u misterioznim Kolonijama, koje su u prvoj sezoni bile tek spomenute. Za Kolonije smo doznali kad je Moira u prvoj sezoni Janine upozorila da je mogu tamo poslati da čisti otrovni otpad od kojih s ljudi se guli koža i na koncu umiru u mukama.

THT kolonije

U zabranjenom svijetu Kolonija u drugoj je sezoni završila Janine nakon neuspješnog pokušaja samoubojstva na koje se odlučila kad je shvatila da njezin zapovjednik nije u nju zaljubljen. Prema promotivnim fotografijama, u magazinu Elle zaključili su da je u Kolonijama s Janine i Ofglen.

June će se naći u opasnoj poziciji trudnice koja nije sigurna želi li donijeti dijete na svijet koji je okružuje. Prema riječima glumice Elisabeth Moss koja utjelovljuje June, nova sezona je i mračnija od prve, ali kod June će humor biti istaknutiji kako bi se pokazalo da joj režim nije uništio pobunjenički karakter.

Teroru i apsurdima Gileada glavna junakinja June će se suprotstaviti nadrealnim humorom, a evo i nekih najava druge sezone:

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.