Nakon spektakularnog završetka druge sezone "Sluškinjine priče" u kojem June, nakon što uz pomoć Serene, Emily i drugih Marta pošalje Holly na sigurno, odlučuje ostati u Gileadu i spasiti Hannu, donosimo sve zasad poznate informacije podatke o trećoj sezoni popularne serije.

1) Premijera sezone bit će 5. lipnja.

Treća sezona započinje dva mjeseca kasnije od prethodnih dviju. Hulu je 11. veljače najavio da će premijera biti 5. lipnja, a treću sezonu ugovorio je još u svibnju 2018., samo tjedan dana nakon što se počela prikazivati druga sezona. Hulu je novu sezonu opisao ovako: "Treću sezonu Sluškinjine priče pokreće Junein otpor distopijskom režimu Gileada i njezina borba da uzvrati udarac nadmoćnom neprijatelju. Potresni ponovni susreti, izdaje i putovanje u srce Gileada tjeraju sve likove da zauzmu čvrst stav vođeni jednom prkosnom molitvom: "Blagoslovljena bila borba., piše Harper's Bazaar.

2) Pripremite se za gileadsku verziju Washingtona.

Hulu je u poluvremenu Superbowla premijerno prikazao teaser za treću sezonu. Među manjim brojem novih scena pojavio se i sablastan prikaz Washingtona u državi Gilead s golemim križem umjesto spomenika Georgeu Washingtonu.

3) Treća sezona usredotočit će se na Juneinu borbu.

U intervjuu za The Hollywood Reporter autor serije Bruce Miller poručio je da se June spremna boriti da Hannu izvuče iz Gileada živu i da pritom oslabi režim: "Spremna je ustati, riskirati i iskoristiti vještine koje je naučila u protekle tri godine."

4) Christopher Meloni i Elizabeth Reaser pridružuju se postavi u gostujućim ulogama.

Glume bračni par narednika Winslowa i gospođu Winslow. "On je moćan i magnetski privlačan narednik koji vodi Waterfordove na važnome putovanju", dok ona "postaje prijateljica i nadahnuće Sereni Joy". S obzirom na Reaserin nedavni nastup u horor seriji "The Haunting of Hill House" i Melonijevu manijakalnu energiju u seriji "Happy!" (a da se i ne spominje njegova uloga u "Zakonu i redu: Odjel za žrtve"), njihov spoj izazvao je veliko zanimanje.

5) Bit će prikazan Nicolein i Emilyjin bijeg iz Gileada.

Miller je za CNN potvrdio da ćemo vidjeti njihovo putovanje iako nije eksplicitno potvrdio hoće li stići na sigurno: "Mnogo je ljudi koji je traže, uključujući i cijelu državu Gilead – ako uspije pobjeći. Ona je sljedeća generacija za koju sve ovo čine." Miller je poručio da se Serena pomalo kaje što je pustila Nicole.

6) Teta Lydia je živa!

Producent Warren Littlefield potvrdio je za EW da je teta Lydia preživjela Emilyjin napad nožem i da će se glumica Ann Dowd vratiti u trećoj sezoni. Miller je poručio da će incident "transformirati" Lydiju. Nadamo se da to znači da ćemo doznati više o njezinoj pozadinskoj priči.

7) Vraća se narednik Lawrence.

Miller je CNN-u otkrio i da će Whitfordov uznemirujući, ali iznenađujuće buntovni narednik Lawrence, "arhitekt Gileadove ekonomije", dobiti mnogo veću minutažu u trećoj sezoni. "Nikad ne znaš što je spreman učiniti, a što ne", rekao je Miller, objašnjavajući Lawrenceovo nepredvidivo ponašanje u intervjuu za THR. "Čini se pomalo izgubljen, sa sjajem u očima. Zbog toga je vrlo teško predvidjeti njega i njegove radnje. Može pomoći, ali i ne biti od pomoći. On je tip lika kakav volimo, koji je zanimljiv i dosljedan, ali, na kraju krajeva, nepredvidiv na neke temeljne i važne načine."

8) A vraća se, naravno, i Rita.

Junakinja finala, nadamo se, dobit će veću minutažu u trećoj sezoni, a glumica Amanda Brugel poručila je da je spremna. "Na kraju druge sezone, znam kamo ide", Brugel je rekla Vultureu. "Sad posjedujem njezin glas i spremna sam ga upotrijebiti."

9) Serija bi mogla imati ukupno 10 sezona.

U siječnju je Miller rekao The Hollywood Reporteru da ima 10 planiranih sezona serije koje bi uključivale i pad Gileada koji Atwood opisuje na kraju knjige. "Knjiga počinje i onda skoči u budućnost 200 godina s akademskom raspravom o tome što se dogodilo u tom razdoblju. Iako je dan samo obris, on svejedno postoji u Margaretinu romanu", rekao je Miller. "Nećemo ići dalje od romana; samo malo sporije pokrivamo teren koji je ona pokrila brzo. No, u novijem intervjuu za isti časopis Miller je pojasnio da samo želi ispričati kvalitetnu priču: "Ne volim serije koje se rastegnu i zasite gledatelja. Kada dođemo do kraja "Sluškinjine priče", želim da bude prekrasan komad fikcije na koji možeš staviti mašnicu i položiti ga na policu pored knjige i koji ostavlja dojam priče vješto ispričane od početka do kraja."

Bonus: Krajem godine izlazi nastavak romana "Sluškinjina priča".

Radnja "The Testaments" događa se 15 godina nakon radnje iz "Sluškinjine priče" iako je izdavačka kuća Penguin Random House poručila da knjiga nije povezana s radnjom serije. Trebala bi biti objavljena 10. rujna 2019., a više o tome pisale smo ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.