Fantastična američka r'n'b pjevačica Kehlani koja je preklani zasjala debitantskim albumom "sweetsexysavage" izdala je novi mikstejp dvosmislenog imena "While We Wait". No, čini se da epizodna izdanja namijenjena nabrijavanju publike za novi album nisu Kehlanina jača strana jer spomenuti mikstejp mogao bi (jedva jedvice) proći eventualno kao skup B-strana s njezina prvijenca.

Od 2017. godine Kehlani bilježi sve veći uspon – "sweetsexysavage" bio je uvršten među najbolje albume godine (između ostalog, "Undercover" je dospjela na prvo mjesto naše ljestvice), ostvarila je razne suradnje s najvećim imenima današnjeg popa poput Cardi B, Vincea Staplesa, Charlieja Putha ili G-Eazyja. U međuvremenu je postala i majka – krajem prošlog mjeseca rođena je njezina kći Adeya Nomi.

S obzirom na oduševljenje s kojim je tvitala o svojoj trudnoći, "While We Wait" ni najmanje nije obasjan radosnim majčinskim iščekivanjem djeteta. Naprotiv, albumom dominira opor sentiment izdaje i želje za odmakom od nezadovoljavajućih odnosa. Uvjerljivo je najbolji trenutak ploče izvanredna "Morning Glory", komad retro r'n'b-ja na tragu zvuka TLC u kojem se Kehlani čak okušala u repanju, a ugodna je i opuštena "Footsteps" s prozračnom gitaricom koja sjeti na mirnije trenutke Brockhamptona poput "HEAT" ili "RENTAL" ili čak na Solange.

Eksperimentalnost na tragu mlađe sestre Knowles vidi se i na jazzy komadu "Butterfly" bez ikakvog beata, no većina je pjesama ipak moderni, perfektno otpjevani r'n'b s toplim melodijama, no izrazito statičnog i tromog ritma – zaboravljive su i najpregledavanije pjesme poput "Nunya" i "Nights Like This", a tek je nešto bolja "RPG" zbog dobrog gostovanja 6LACK-a.

Sveukupno, većina je pjesama na razini lošijih brojeva s Kehlanina debitantskog albuma, no izostaje jedan očit megahit poput "Distraction", unatoč moćnoj svijesti o vlastitim željama nema drskosti jedne "Personal", a ni skrivenih dragulja poput "Get Like".

Ukratko, "While We Wait" donosi upravo ono što mu i ime prozaično sugerira – tucet pjesama snimljen da se ispuni obveza prema izdavačkoj kući i održi zanimanje do sljedeće dugosvirajuće ploče. Kao i uvijek, Kehlanin rajski glas čini svaku pjesmu u najmanju ruku toplom, produkcija je moderna, ali pjesme su krajnje zaboravljivi, nespecifični run-of-the-mill r'n'b. Njezin mikstejp zapravo može poslužiti kao dobro zrcalo suvremene glazbe u kojem nije toliko važna kvaliteta, koliko kvantiteta – manje je važno što bi slušatelje na kupnju (prije streamanje) albuma trebale inspirirati mediokritetne pjesme dokle se god nešto vrti.

Valja se, ipak, nadati da će službeno izdanje biti uzbudljivije jer "While We Wait" savršena je karta za bespuća osrednjosti i neiskorištenih kapaciteta iz kojih je povratak veoma težak, ako ne i nemoguć.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam