Poznata američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je iz svog doma u Atlanti video-podršku Radi Borić i koaliciju okupljenu oko Možemo!.

 "Hrvatska po prvi put u povijesti u parlamentu može imati zeleno-lijevu koaliciju, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata... Po prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje... Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!", poručila je Fonda u svojoj videoporuci.

Jane Fonda potječe iz poznate glumačke obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji. Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, protiv rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša.

Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je dva Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada. Posljednjih je godina polučila golem uspjeh Netflixovom serijom "Grace and Frankie" koju producira i u kojoj glumi zajedno s dugogodišnjom kolegicom i prijateljicom Lily Tomlin.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.