Poznata američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je iz svog doma u Atlanti video-podršku Radi Borić i koaliciju okupljenu oko Možemo!.

 "Hrvatska po prvi put u povijesti u parlamentu može imati zeleno-lijevu koaliciju, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata... Po prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje... Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!", poručila je Fonda u svojoj videoporuci.

Jane Fonda potječe iz poznate glumačke obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji. Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, protiv rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša.

Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je dva Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada. Posljednjih je godina polučila golem uspjeh Netflixovom serijom "Grace and Frankie" koju producira i u kojoj glumi zajedno s dugogodišnjom kolegicom i prijateljicom Lily Tomlin.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.