www.stream-xnxx-porn.com

Nakon što je u srijedu potvrđeno da je Vigilare ipak kriv za diskriminaciju i uznemiravanje LGBTIQ osoba i njihovih obitelji, iz spomenute udruge čudom se čude toj odluci Vrhovnog suda nazvavši je "opasnim presedanom".

Podsjetimo, Dugine obitelji tužile su Vigilare zbog pokretanja peticije naziva "Stop homo-propagandi državne televizije. Zaustavimo fake-duge, zaštitimo djecu i obitelj!", i to naročito zbog ovog dijela teksta:"Takvo okruženje je za djecu štetno te doprinosi stvaranju nezdravih pojedinaca, a time i nestabilnog društva“ i "Hrvatska televizija preko homoseksualnog sadržaja želi skuhati našu djecu i cijelo društvo, te nametanjem homo-propagande normalizirati ono što je neprirodno i nastrano."

Nepotrebna pravosudna trakavica

Početkom 2021. godine Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je proglasio Vigilare krivim za diskriminaciju, na što se udruga Vigilare žalila s obrazloženjem da je sutkinja Sandra Artuković Kunšt pristrana budući da je sudjelovala kao privatna osoba na Povorci ponosa i u medijima izjavila da je feministkinja.

U vrlo rijetkom slučaju za hrvatsko pravosuđe, slučaj je dodijeljen novoj sutkinji, i to Jadranki Travaš, javnosti poznatoj po presudi u kojoj je homofobne izjave Zdravka Mamića okarakterizirala kao slobodu govora – i čiju presudu je naknadno Vrhovni sud u reviziji preinačio i utvrdio da je Zdravko Mamić počinio izravnu diskriminaciju.

U ponovljenom slučaju, sutkinja Jadranka Travaš navela je kako Vigilare nije diskriminirao, nego iznosio stajalište, te u svojoj presudi citirala je katekizam. Sutkinja Travaš također obavlja i posebnu funkciju u Župi sv. Antuna Padovanskog, kao izabrana članica župnog pastoralnog vijeća, što je potvrdio i Nadbiskupski duhovni stol.

Na takvu presudu udruga Dugine obitelji se žalila, i naposljetku je Vrhovni sud Republike Hrvatske preinačio još jednu presudu sutkinje Travaš, čime je potvrdio da je Vigilare poticao na diskriminaciju i uznemiravanje LGBTIQ osoba i njihovih obitelji.

Presuda je do Duginih obitelji putovala pet mjeseci

Vigilare također mora u roku od osam dana ukloniti sav uznemirujući sadržaj s web stranice na kojoj se nalazila peticija, zabranjuje im se daljnje objavljivanje i korištenje sadržaja koji na bilo koji način diskriminira LGBTIQ osobe, njihove obitelji i djecu, nadoknaditi troškove postupka udruzi Dugine obitelji, te moraju na svoj trošak također u roku od osam dana objaviti presudu u dnevnim novinama.

Predsjednik udruge Dugine obitelji Daniel Martinović komentirao je presudu: "Drago nam je da je i ovaj slučaj konačno gotov. Neobično nam je drago da je presuda Vrhovnog suda putovala pet mjeseci do nas, kao što nam je bilo neobično da je slučaj na ponovnom suđenju dodijeljen sutkinji Travaš. No ne želimo vjerovati u teorije zavjere, bitno da je pravda iako spora dostižna. Ova presuda potvrđuje da su prava LGBTIQ osoba u Hrvatskoj zaštićena Ustavom, i da imamo pravo na zaštitu našeg osobnog i obiteljskog života."

Ova presuda također potvrđuje kako je objavljivanje sličnih sadržaja poput peticije udruge Vigilare izravna diskriminacija i sudski kažnjivo.

"znimno je bitno što je Vrhovni sud prepoznao diskriminaciju, i presudio da se diskriminirajući sadržaj mora ukloniti. LGBTIQ osobe u Hrvatskoj i dalje su izložene učestalom nasilju, diskriminaciji i demoniziranju, stoga je ova presuda korak naprijed u smjeru da Hrvatska postane barem donekle progresivna članica Europske unije", dodao je Martinović.

Zapjenjeni Vigilare i aktivna sodomija

Naravno, na sve je reagirala i udruga Vigilare koja odluku Vrhovnog suda naziva "navodnom" i zaključuju da, ako njihovi odvjetnici nisu dobili presudu, onda nisu ni odvjetnici suprotne strane te se pitaju "kako to da Dugini imaju informacije, a oni nemaju".

Također tvrde da presuda predstavlja vrlo opasan presedan Vrhovnog suda koji je "odlučio diskriminirati i uznemiravati vjernike u Hrvatskoj", i to "ako se informacije pokažu kao točne", unatoč tome što je odluka Vrhovnog suda javno dostupna ovdje.

Vigilare najavljuje da će iskoristiti sve dostupne pravne mogućnosti u Hrvatskoj i na EU razini, jer "ne će" odustati od slobode govora, a naročito "ne će" odustati od obrane vjerskih sloboda, "da se izražavamo po učenju Katoličke Crkve u javnom prostoru, primjerice o temama kao što su definicija obitelji (mama, tata i djeca), prava djece da imaju mamu i tatu te protiv smrtnih grijeha (kao što je aktivna sodomija) u svjetlu vječnog spasa duše".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.